keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Taimikatsaus


Meillä alkaa pian olla pieni viidakko sisällä. En edes vielä ehtinyt kaikkia tomaatin siemeniä kylvämään, vaan kylvin aluksi vain osan. Ainoastaan kaksi siementä jäi itämättä, joten nyt meillä on tomaatin taimia 34 kappaletta. Ei tule olemaan tomaateista pulaa, jos kaikki taimet edelleen vain jatkavat kasvuaan. Kerran olen taimet jo koulinut isompiin purkkeihin, mutta nyt pitää ihan lähipäivinä käydä ostamassa isompia muoviruukkuja ja koulia taimet uudelleen. Tällä kertaa parempaan multaan, taimimulta on taimille jo liian ravinneköyhää. Näyttää siltä, että taimet alkavat jo kaipaamaan lannoiketta, ja kasteluveden mukana olen nyt antanut ensi hätään hieman lannoikettakin.


Chilin ja paprikan taimiakin on toiset kolmisenkymmentä kappaletta. Chileistä ja paprikoista vain on osa taimista mennyt vähän sekaisin, koska luulin muistavani, mihin kylvin mitäkin. Senhän tietää, miten siinä kävi. Vahingosta viisastuneena joka ikinen tomaatin taimi sai ikioman kertakäyttölusikan nimikyltikseen. Chilien ja paprikoiden lajikkeet sentään selviää helpolla viimeistään satovaiheessa, joten ei sen suurempaa hätää kuitenkaan.


Viikko takaperin kylvin myös ensimmäiset siemenet maailman suurimmasta kurpitsasta. Kaikki neljä siementä itivät, ja taimet ovat jo hyvässä kasvussa. Siemeniä on vielä jäljelläkin, joten todennäköisesti niitä tulee laitettua kasvamaan vielä lisääkin. Pitää varmaan vain tehdä taimilahjoituksia tuttaville lähempänä kesää, koska eihän nuo kaikki taimet millään meidän pihaan mahdu kasvamaan, vaikka iso piha onkin. Yrttejäkin on jo esikasvamassa, ja lisää erilaisia kylvöksiä pitää tehdä lähiaikoina.


Pieni silmäteräni on jalokastanjapensaan alku. Sain kaksi kastanjaa, siis ihan niitä syötäviä pähkinöitä, kasvamaan laitettavaksi. Epäilin, tuleeko niistä mitään, mutta toinen itikin tosi nopeasti, ja nyt meillä on pikkuinen pensaan alku kasvamassa. Toisessa kastanjassa ei ole näkynyt elonmerkkiä, mutta hienoa, että edes toinen alkoi kasvamaan. En tiedä tuleeko kastanjapensas pärjäämään meidän kasvuvyöhykkeellä talvia, mutta aina on hauska kokeilla.

8 kommenttia:

 1. Täälläkin sormet syyhyää, niin tekisi mieli alkaa kasvattamaan vaikka mitä taimia, tomaattia, paprikaa, kukkia ja kesäkurppaa jne. Tänä kesänä vain täytyy unohtaa moiset, alkaa raksahommat, mutta vuoden päästä sitten taas. Kevät ja kesä on kyllä ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kaikkeen ei aina aika millään riitä, mutta tulee se kesä ensi vuonnakin.:) Kasvien kasvattaminen on kivaa, ja varsinkin kevätaika on ihanaa, kun kasvun edistymisen näkee niin selkeästi päivittäin.:)

   Poista
 2. Tsemppiä jalokastanjapensaalle! Maasta se pienikin ponnistaa, joten kyllä noin topakka taimi pärjää. Hyviä taimia sulla taas koppakaupalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä jalokastanja tarvitsee!:) Ja mikä, ettei nuo muutkin. Vielä on pitkä aika siihen, kun kasvihuoneeseen ja ulos pääsevät.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos.:) Välillä mietin millaista olisi ilman pihaa. Miten paljon jäisi aikaa kaikelle muulle. Mutta ei kai sitä ilmankaan osaisi olla.;)

   Poista
 4. Joo, me mitään noista taimista ymmärretä, mut meijän plokissa on Iivari laittannu Rymylle vinkkijutun.

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-