tiistai 3. syyskuuta 2013
Paahdettu halloumi-kasvissalaatti
Viininlehtikääryleiden seuraksi valmistin useampaakin eri syötävää, pääasiassa kasviksista. Paprikasta, kesäkurpitsasta ja halloumista tein lämpimän salaatin. Ainekset olivat hyvinkin yksinkertaiset, mutta lopputulos erittäin herkullinen. Tätä tulee tehtyä toistekin.
Paahdettu halloumi-kasvissalaatti
1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
1 pkt halloumi-juustoa
oliiviöljyä
sitruunamehua
Olympos-yrttimausteseosta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Tarjoiluun:
balsamico-kastiketta
Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi siivuiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Pirskottele kesäkurpitsan siivuille ja paprikan paloille oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta yrttimausteseoksella, suolalla ja sokerilla. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sillä välin leikkaa halloumi siivuiksi ja paista kuivalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Yhdistä paahdetut kasvikset ja halloumi ja tarjoile heti lämpimänä balsamico-kastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmasti hyvää!
VastaaPoistaOli. Helpolla hyvää.:)
PoistaHalloumi on todella hyvää. Pitää vain ehtiä todella nopeasti syömään, kun juuri paistettuna se on parhaimmillaan. Kasviksista saa monenlaisia lisäkkeitä, ja näin kesäaikaan niitä tuleekin paljon laitettua ja syötyä, kun kasviksia on hyvin saatavilla. Talvisin aina hinnat nousee, vaikka laatu heikkenee. Kesällä pitää syödä sitten talvenkin edestä.;) Balsamico sopi tähän tosi hyvin. Balsamicosta ja balsamiviinietikasta pidän muutenkin paljon ja niitä tulee käytettyä vähän kaikkeen.:)
VastaaPoistaherkkua =P halloumi on niin hyvää,olisinpa hoksannut ;)
VastaaPoistaHalloumi on ihanaa. Olisi sopinut hyvin sinunkin salaattiisi.:)
Poista