Tällainen yksinkertainen hyytelökakku
valmistuu helposti ja melko vähistä aineksista. Hyytelötäyte on ihanan
pehmeää ja kirpeähkö kiille sopii sen kanssa hyvin yhteen.
Punaherukkamehua ei ollut valmiina, mutta tein mehua äkkiä keittämällä
kattilassa pienen määrän punaherukoita vesitilkan kera. Liemen siivilöin
talteen ja kiehautin vielä sopivan sokerimäärän kanssa. Näin mehusta
tuli kauniin punaista.
Vaniljainen marjahyytelökakku
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
2 prk Flora Vanillaa
tomusokeria
1/2 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
Kiille:
2 dl punaherukkamehua
2 liivatelehteä
Koristeluun:
tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina
uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla 6 - 8 min. Jäähdytä pohja. Poista pohja leivinpaperista ja
leikkaa pohjasta irtopohjavuokaan vuokaa apuna käyttäen kakkupohja.
Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Vaahdota Flora Vispi ja Flora
Vanillat vaahdoksi ja makeuta maun mukaan tomusokerilla. Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta
sitruunamehu ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut
liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
vaahdon joukkoon. Kaada seos irtopohjavuokaan ja laita kakku hyytymään
jääkaappiin n. 4 tunniksi. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään
veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta tilkka punaherukkamehusta ja liuota
siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Lisää joukkoon
loppu mehu ja anna liivateseoksen hieman jäähtyä. Lusikoi kiille
hyytyneen kakun päälle varovasti lusikalla vaimentaen. Laita kakku
viileään vielä kiilteen hyytymisen ajaksi. Poista kakku vuoasta ja
koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Oioi, kuinka kaunis. Herkullisen näkönenkin:)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOi vitsi kuinka kaunis ja herkullisen näköinen kakku!! :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKerrassaan kaunis kakku! Tuo on täydellinen juhlakakku. Vau. Pikkaisen kirpeä punaherukka ja vaniljainen täyte on upea yhdistelmä. Meillä myyrät söivät viime vuonna punaherukan juuret ja punaherukat kuolivat, joten tänä vuonna ei marjoja saatu. Ehkä saamme uudet puskamme tuottamaan jo ensi kesänä edes vähäsen.
VastaaPoistaKiitos.:) Hyytelökakuista saa helposti juhlavan näköisiä. Kauniin värinen kiillekerros täytteen päälle ja koristeeksi jotain tuoretta. Kirpeän ja makean yhdistelmä toimii aina. Myyrät ovat ilkeitä riesoja. Aina jotain meilläkin tuhoavat talven aikana. Tänä vuonna herukkasato tuntui jäävän normaalia pienemmäksi, mutta omiin tarpeisiin kuitenkin saatiin riittävästi, koska pensaita on monta. Nyt pensaisiin on iskenyt karviaispistiäiset ja niistä yritän päästä eroon.
PoistaRaikkaan näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaEpäilen suuresti, että tämä kakku saa aika paljon kommentteja! ;D Kakku on todella hieno ja siisti. Tuo punainen sävy on upea. Nuo marjat on kyllä mahdottoman kauniita koristeita :)
VastaaPoistaJoskus nopeasti muuten vain kyhätyt kakut onnistuvat yli odotusten. Tämä lähti vuoasta hyvin siististi pois, vaikkei ollut mitään reunajuttuja apuna. Tosi nätti punainen sävy tuli "pikamehusta".:)
PoistaKiitos. Tuoreet marjat ja hedelmät ovat kaikkein parhaita koristeita minustakin. Onhan ne paljon terveellisempiäkin kuin jotkut marsipaani-/sokerimassakoristeet, vaikka hienoja ja upeita nekin ovat, jos niitä vain osaa tehdä.:) Olen kuitenkin huomannut, että parhaiten kauppansa tekevät kakut, joissa ainekset ovat luonnosta.;)
VastaaPoistaVallan mahottoman kaunis ja suorastaan tyylikäs...olisit saanu tulla leivoskeleen mun popup kahvilaan joka huomenna ja aikasmoinen kiirus :).
VastaaPoistaKiitos.:) Popup kahvila teettää taatusti paljon työtä, kun pitää monenlaista leipoa.
PoistaNiin kauniin värinen kakku ja tuoreet marjat näyttää kyllä niin hyviltä kakkujen ja leivoksien päällä :-)
VastaaPoistaHei,miten kiille reagoi tuoreisiin marjoihin?Eli kestääkö "värjäämättä"?
VastaaPoistaAi, kestääkö kiille noita tuoreita marjoja päällään? Kestää. Ja varmuudeksi voi marjat lisätä päälle vasta lähellä tarjoilua.
Poista