Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna postasi viime viikolla ranskalaisen pizzaversion, Tarte Flambéen ohjeen, ja tiesin heti, että ohjetta on pikimmiten kokeiltava. Viikonloppuna käytiin pariin otteeseen sienimetsällä ja kanttarelleja löytyi sekä ohjeen toteuttamiseen että pakastimeenkin muutama pussi. Mustatorvisieniäkin löytyi vielä lisää samalta paikalta kuin viimeksi, lampaankääpiä saatiin useampi ja ensimmäiset suppilovahverotkin olivat jo nousseet. Jokuset suppilovahverot olivatkin jo todella reilun kokoisia ja valmiita poimittavaksi. Mutta takaisin varsinaiseen aiheeseen ja Tarte Flambéeseen. Eilen sen leivoin, ja sen verran hyvää oli, että kaikki syötiin pois heti yhdellä kertaa. Ranskankerma toi kivaa vaihtelua normaalipizzojen tomaattikastikkeelle, ja Glorian Ruoka & Viini -lehdestä peräisin oleva pizzapohjan ohje oli juuri meidän makuumme, sopivan ohut ja rapea. Tarte Flambéeta tehdään toistekin ja erilaisia täytteitä kokeillen.
Tarte Flambée kanttarelleilla
Pohja:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pkt tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
150 g pekonia
2 sipulia5 dl kanttarellejä
1 prk ranskankermaa
150 g raastettua emmentalia
kourallinen tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
Ranskalainen pizza?! :D Näyttääpä hyvältä. Noilla täytteillä ollaan joskus tehty pizzaa, mutta ilman ranskankermaa. Tämä pitää testata.
VastaaPoistaIhan pizzan kaltaista tämä on. En sitten tiedä, kummat ovat ensin omansa keksineet, ranskalaiset vai italialaiset.;) Tämä oli tosi hyvää, ja varsinkin se ranskankerma oli kiva siellä pohjan päällä kastikkeena.:)
PoistaKiva, että tykkäsit. Meilläkin hävisi pellillinen huomaamatta :). Itse ilmoittauduin oikein ohjatulle sieniretkelle, jos oppisi jotain uusia sieniä tunnistamaan ja valmistamaan.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!:) Ei siinä kauaa mennyt, kun koko pellillinen oli tuhottu.;) Ohjattu sieniretki kuulostaa mukavalta. Aina on hyvä oppia jotain uuttakin. Toivottavasti sieniä löytyy! Täällä on todella heikkoa nyt, kun vettä ei vain sada. Liian kuivaa sienille.:(
PoistaPekonia ja sieniä... Tämän täytyy olla täydellistä :)
VastaaPoistaKyllä hyvää oli.:)
PoistaTein tätä heti tänään suppilovahveroista ja oli kyllä aivan ihanaa!! Ohje tuli kuin tilauksesta :) Lisäsin vielä fetaa suolaisuutta tuomaan ja se sopi tähän kyllä hyvin. Tätä tulen useamminkin tekemään :) Ihanaa <3
VastaaPoistaTähän sopii varmasti sienet kuin sienet. Eikä fetakaan hassummalta lisältä kuulosta.:) Kyllä tätä ohjetta tulee toistekin käytettyä ja pitää kehitellä muunkinlaisia täytteitä.:)
PoistaKesällä söimme Alsacessa ihanan rapeita ja meheviä Tarte flambeita. Tämän ohjen nähtyäni, ostin jo ranskankerma, mutta hiiva unohtui ;)
VastaaPoistaOi, Tarte Flambeita aidossa ympäristössä.:) Pääsette fiilistelemään itse tehdyn kanssa.:)
PoistaOlisiko kuivuus vain syynä sienten vähyyteen? Täällä ainakin sieniä on ollut heikosti. Tatteja ei oikeastaan ollenkaan, jos ei paria pientä lasketa. Yleensä rouskujakin on syksyisin vaikka kuinka, mutta niitäkään ei nyt tahdo löytyä.:( Mielellään sitä aina käy tutuissa vanhoissa sienipaikoissa, mutta uusiakin täytyisi koittaa alkaa etsiä. Monesta meidän sienipaikasta on nyt laitettu metsät mataliksi.:( Tätä ohjetta kannattaa kyllä kokeilla. Oli hyvää.:)
VastaaPoistaSöimme myös Alsacessa syyskuun alussa Tarte flampeita ja kun tulimme kotiin niin tänään teimme,täytyy kokeilla sienistä jos vielä löytis:) nam.nam....
VastaaPoistaoff white
VastaaPoistagolden goose
a bathing ape
supreme hoodie
off white
jordan 4
off white
nike kyrie 7
off white
kd13