Pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita tulee jonkun verran säilöttyä syksyisin mausteiseen etikkaliemeen. Etikkasienet ovat kiva lisuke ruokapöydässä.
Etikkasienet
n. 1 l pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita
Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
1/2 tl kokonaisia neilikoita
1 rkl Capsi -sienisäilötettä
Ryöppää kangasrouskut. Lado kangasrouskut ja
suppilovahverot puhtaisiin lasipurkkeihin. Mittaa kattilaan
mausteliemen ainekset ja kiehauta seos. Kaada liemi purkkeihin sienten
päälle. Sulje purkit. Sienet maustuvat muutamassa päivässä, mutta
säilyvät viileässä pitkään.
Pikkuiset "nappirouskut" on parhaita.:) Kanttarellit pakastan. Ensin paistan niistä pannulla, tietenkin ilman rasvaa, ylimääräiset nesteet pois ja sitten pusseihin, jäähdytys ja pakastimeen. Joskus olen vähän kuivannutkin, mutta mielestäni ovat pakastettuina parempia. Joskus olen pieniä kanttarellejakin säilönyt liemeen, jos on oikein hyvä kanttarellivuosi.:)
VastaaPoistaHyvä, kun mainitsit tuosta. Täytyy itsekin käydä taas uudet postaukset tallentamassa. Tosiaan kerrankin Blogger on osannut jonkun asian tehdä tarpeeksi yksinkertaiseksi.:)
Hienoa!:) Jospa sekin ongelma alkaisi helpottamaan. Ei ole oikein innostanut käydä blogeissa kommentoimassakaan, kun kommentit aina häviää. Täytyy huomenna koittaa tehdä oikein iso kommentointikierros ja katsoa kuinka käy.;)