Sivut

torstai 15. elokuuta 2013

Etikkasienet


Pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita tulee jonkun verran säilöttyä syksyisin mausteiseen etikkaliemeen. Etikkasienet ovat kiva lisuke ruokapöydässä.

Etikkasienet

n. 1 l pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita

Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
1/2 tl kokonaisia neilikoita
1 rkl Capsi -sienisäilötettä

Ryöppää kangasrouskut. Lado kangasrouskut ja suppilovahverot puhtaisiin lasipurkkeihin. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset ja kiehauta seos. Kaada liemi purkkeihin sienten päälle. Sulje purkit. Sienet maustuvat muutamassa päivässä, mutta säilyvät viileässä pitkään.

1 kommentti:

  1. Pikkuiset "nappirouskut" on parhaita.:) Kanttarellit pakastan. Ensin paistan niistä pannulla, tietenkin ilman rasvaa, ylimääräiset nesteet pois ja sitten pusseihin, jäähdytys ja pakastimeen. Joskus olen vähän kuivannutkin, mutta mielestäni ovat pakastettuina parempia. Joskus olen pieniä kanttarellejakin säilönyt liemeen, jos on oikein hyvä kanttarellivuosi.:)

    Hyvä, kun mainitsit tuosta. Täytyy itsekin käydä taas uudet postaukset tallentamassa. Tosiaan kerrankin Blogger on osannut jonkun asian tehdä tarpeeksi yksinkertaiseksi.:)

    Hienoa!:) Jospa sekin ongelma alkaisi helpottamaan. Ei ole oikein innostanut käydä blogeissa kommentoimassakaan, kun kommentit aina häviää. Täytyy huomenna koittaa tehdä oikein iso kommentointikierros ja katsoa kuinka käy.;)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-