lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sangria Blanco eli vaalea sangria


Juhannusaaton juomaksi valittiin sangria, vaikka Limoncello sangriaa juuri äskettäin oltiin tehtykin. Tuo Espanjasta lähtöisin oleva juoma vain on niin hyvää kesällä, ja hedelmillä ja marjoilla siitä saa vielä hyvin juhlavan näköistäkin, niin valinta ei ollut mitenkään vaikea. Tällä kertaa sangria terästettiin sitruunaliköörin sijaan vaalealla rommilla. Joukkoon lisättiin runsaasti hedelmiä sekä kotimaisia tuoreita mansikoita. Tämän maljan kanssa jaksoi, vatsat täynnä juhannusruokia, istua pitkään huvimajassa yöttömän yön iltaa ihaillen.

Sangria Blanco eli vaalea sangria

1 plo valkoviiniä
oman maun mukaan Bacardi -rommia
oman maun mukaan sitruunalimonadia

Lisäksi:
muutama tuore mansikka
muutama tuore kirsikka
2 nektariinia
1/2 appelsiini
1/2 lime
karambola
kourallinen vihreitä viinirypäleitä

Laita mansikat, kirsikat ja viinirypäleet boolimaljaan. Paloittele joukkoon nektariinit. Siivuta hyvin pestyt appelsiini, lime ja karambola, ja lisää boolimaljaan. Kaada päälle hyvin viilennetyt juomat. Anna sangrian maustua viileässä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Lisää halutessasi joukkoon jäitä.

3 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-