Lohelle pitää aina kokeilla jos jonkinlaista valmistustapaa, ettei siihen pääse kyllästymään. Niinpä välillä täytyy käydä baarikaapistakin hakemassa uusia makuvivahteita. Näistä lohipaloista tuli maukkaita ja meheviä. Makea kastike sopii lohelle aina hyvin. Lisukkeeksi perunamuusia ja oman maan papuja valkosipulin kanssa paistettuna. Johan lähti nälkä!
Viskimarinoidut lohipalat & makea chili-jogurttikastike
Lohi:
pala merilohifilettä
merisuolaa myllystä
valkopippurijauhetta
Marinadi:
1/2 dl viskiä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl soijakastiketta
Paistamiseen:
voita
Chili-jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 dl makeaa chilikastiketta
ripaus mustapippurirouhetta
maun mukaan Tabasco Valkosipuli Pippurikastiketta
Leikkaa ruodoton lohifile sopiviksi
annospaloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja aseta lohipalat
nahkapuoli ylöspäin marinadiin. Anna lohipalojen maustua viileässä
vähintään 2 tuntia. Sekoita chili-jogurttikastikkeen ainekset keskenään
ja anna kastikkeen tekeentyä viileässä. Poista lohipalat marinadista.
Rouhi lohipalojen päälle myllystä merisuolaa ja ripottele pinnalle
valkopippurijauhetta. Paista lohipalat pannulla voissa molemmin puolin, kunnes pinta saa hyvän värin.
Kaikenlaista pitää kehitellä ja kokeilla.:) Kyllä sitä äkkiä kyllästyy hyviinkin ohjeisiin, jos jatkuvasti tekee vain yhtä ja samaa. Ja varsinkin tällaisissa ruoka-aineksissa, joita käyttää usein.:)
VastaaPoistaNam, nam....graavisuolattua viskilohta olen syönyt ja hyvää oli, vaan lämpimässä kalaruoassa viski on kokeilematta... viskiä kyllä aina huushollistamme löytyy, lohta ei niinkään....onneksi kanssasyöjä on ruvennut jo pikkasen lohtakin syömään...
VastaaPoistaGraavaamiseenkin alkoholit hyvin sopii. Konjakkia olen itse joskus laittanut. Voisikin seuraavalla kerralla kokeilla viskillä. Tuolla useampi lahjaksi saatu viskipullo odottelee jonkinlaista käyttöä, kun ei ole kaikki olleet ihan "suun makuista" merkkiä.;) Viskin kera ehkä lohikin voi paremmin maistua.;)
PoistaKuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Nälkäiseksi tässä ihan tulee! ;D
VastaaPoistaKiitos.:) Niin aina pakkaa käymään, kun käy ruokablogeissa katselemassa.;)
Poistaoh,ihana ateria =P
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta! Maistui sekä minulle, intohimoiselle kalafanille, että hieman skeptiselle ulkkarimiehelle.. sen mielestä meinasi ensin mennä hyvät viskit vaan hukkaan... :)
VastaaPoista