Kaalisalaatti eli coleslaw on meillä saavuttanut suuren suosion, ja siksi sitä tuleekin usein tehtyä, varsinkin kesäaikaan grilliruokien lisukkeeksi. Leilan parhaat ruokaohjeet -kirjasta löytyy hieman erilainen kaalisalaattiohje kuin mitä yleensä teen. Leilan tapaan tehty salaatti on pikkaisen työläämpi, mutta sitäkin on välillä kiva tehdä, kun saa makuihin hieman vaihtelua.
Leilan kaalisalaatti
1/2 valkokaalia
2 porkkanaa
1 rkl kokonaisia kuminoita
4 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
muutama tippa Tabascoa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Suikaloi kaali hienoksi ja kasta suikaleet
kiehuvassa hyvin suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhdo kaali
kylmällä vedellä. Valuta suikaleet kunnolla lävikössä. Raasta porkkanat
raastinraudan karkealla terällä ja sekoita kulhossa olevaan kaaliin.
Paahda kuminat kuivalla pannulla ja murskaa kevyesti huhmareessa. Lisää
kumina kaaliin ja sekoita joukkoon majoneesi sekä hienoksi silputtu
valkosipuli. Mausta.
Kaalisalaatti on niin hyvää ja varsinkin kun vihdoin ja viimein löysin hellmannsin majoneesit :).
VastaaPoistaOn todella hyvää. Aina pitää tehdä reilu satsi.:) Pitänee testata nuo majoneesit.;)
PoistaMun pitäis tehdä kaalin kanssa ihan uudenlaista tuttavuutta :) liian vähän käytetään. Mukavaa naistenpäivää sinulle :)
VastaaPoistaKaalin kanssa kannattaa tehdä tuttavuutta. Se on edullista ja terveellistä.:) Meillä kaalia käytetään paljon. Usein ihan vain pannulla paistetaankin lisukkeeksi, mausteeksi suolaa, soijakastiketta... Kaalilaatikko ja -keittokin maistuvat aina välillä.:) Kiitos samoin!:)
PoistaKesäisin coleslawta kuluu todella paljon, kun paljon grillataan. Varsinkin mies vaatii aina tekemään coleslawta lisukkeeksi, vaikka kuinka paljon olisi kaikkea muutakin syötävä.;) Mielestäni kumina ei maistu ihan mahdottomasti. Tykkään kuminan mausta, joten riippuu paljon siitäkin. Kuminan voi varmasti jättää poiskin tai laittaa hieman vähemmän.:)
VastaaPoista