perjantai 7. joulukuuta 2012
Uunijuusto ternimaidosta & karpalohilloke
Itsenäisyyspäivän jälkiruoka noudatteli myös pääruoan tavoin kotimaista linjaa. Tein ternimaidosta uunijuustoa sekä juuston lisukkeeksi hilloketta karpaloista, joita kävin loppusyksyllä keräämässä paikalliselta suolta. Uunijuusto ei meissä suurempaa ihastusta herättänyt. Kyllähän sitä söi, mutta eiköhän ne ternimaidot tule jatkossakin käytettyä mieluummin vain lettutaikinaan.
Uunijuusto ternimaidosta & karpalohilloke
Uunijuusto:
1/2 l ternimaitoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Sekoita ternimaidon joukkoon ripaus suolaa ja sokeria. Kaada maito voideltuun uunivuokaan tai annosvuokiin. Paista uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on sopivasti hyytynyt. Meillä hyytyminen vei noin tunnin.
Karpalohilloke:
2 dl karpaloita
1/2 dl hillo-marmeladisokeria
1/2 dl vettä
1 kanelitanko
Mittaa kattilaan kohmeiset karpalot, hillo-marmeladisokeri, vesi sekä kanelitanko. Kiehauta ja keitä 5 - 10 minuuttia. Jäähdytä ja poista lopuksi kanelitanko.
Tunnisteet:
Jälkiruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
naam,juustolaatikkoa =P ihanaa herkkua
VastaaPoistaKiva oli silti tätäkin kokeilla, vaikkei meillä ihastuttu.:)
PoistaNo, makuja on monia.:) Kyllä uunijuustokin on monelle herkkua, mutta meille se ei nyt vain sitten ihan täysin uponnut. Letut on niin paljon parempia, ettei enää uunijuustoon malta maitoa tuhlata.;)
VastaaPoistaMun mielestä uunijuusto kuulostaa herkulliselta! Etenkin jonkun ihanan hillokkeen kanssa niin kuin tässä :-) Täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaKokeile vaan. Saatat tykätäkin.:) Uunijuusto ei ihan meidän juttu ollut, mutta monelle se on kuitenkin herkkua.:)
Poistauunijuusto,ihanaa.sain seija muorilta ternimaitoa ja otin sen sulamaan.teen uunijuustoa joka lapsuudesta asti on kuulunut minun erityis herkkuihin. joo tulee tosi hyvät letut ja pullataikinaan se sopii myös erinomaisesti.tulee kuohkea ja hyvä pulla
VastaaPoistaMeillä tehtiin eilen taas pannaria ternimaidosta. Täytyykin kokeilla pullataikinaa seuraavaksi.:)
Poista