Suklaa-taatelikakku
1 1/2 dl vettä
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1/2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:
voita
korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Kiehauta kattilassa vesi ja paloitellut taatelit. Keitä, kunnes taateli
pehmenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi.
Sekoittele, kunnes voi sulaa, ja seos on tasaista. Kaada taateliseos
kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy. Jäähtymistä voi
nopeuttaa laittamalla kulhon tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä.
Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen. Lisää sokeri ja
maito. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita
taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku
175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. Kumoa kakku vuoasta vasta
jäähtyneenä.
Kuulostaa hyvältä! Itse tein myös suklaa-taatelikakkua, johon laitoin myös glögiä :)
VastaaPoistaGlögi antaa varmasti myös kivasti makua kakkuun. Pitää kokeilla ensi vuonna.:)
PoistaHerkkuyhdistelmä....maistella olen saanut, vaan itsellä on vielä tehtävien listalla...josko huomenna saisi aikaiseksi.
VastaaPoistaTaatelikakusta tuli suklaan kanssa entistä parempaa.:) Se onkin nyt joka päiväistä leipomista. Itselläni on tänään vuorossa pikkuleipien teko.:)
PoistaSuklaa ja taateli on kiva yhdistelmä:) (käytän sitä avokaadopohjaisessa suklaamoussessa) Tuossa kakussakin varmaan tosi hyvää:)
VastaaPoistaHyvä yhdistelmä on, ja sopii kakkuunkin.:)
Poistatämä voisi olla kyllä se kakku,jonka vielä tekisin...näyttää tosi hyvältä
VastaaPoistaSuosittelen. On tosi hyvää.:)
PoistaHetihän se suklaa aina kiinnostaa.;) Miten suklaa voikin olla niin hyvää!:) Tässä kakussa pysyi pohjakin tasaisempana.;) Joulukahvitteluihin alkaa jo olla hyvin kastamista, mutta vähän vielä jotain on leivontalistalla.;) Aika vauhtia joulu lähenee. Pitäähän sitä aina vähän maistellakin, kun jotain saa valmiiksi. Joulutorttujakin on jo tullut syötyä useampi.:)
VastaaPoistaNyt kun muistutit niin olen itsekin tälläistä joskus leiponut ja muistelisin että oli aivan ihanaa! Ohjetta ei ole enään olemassakaan joten raapustan äkkiä tämän reseptisi talteen, kiitosta :)
VastaaPoistaEi voi pahaakaan olla, kun kerran suklaata tulee.;) Voi olla, että tästä lähtien meilläkin taatelikakut on näitä suklaisia. Hyvää on.:) Raapusta vain.:)
PoistaMulla epäonnistui. Tuli mutakakku, vaikka jatkoi paistamistakin. Vaahdotin voin ja sokerin ja lisäsin munat yksitellen vatkaamalla. Voiko se nyt olla syynä. Onko voin määrä oikea?
VastaaPoistaHarmillista, että epäonnistui! Määrät on kyllä ihan oikeat reseptissä. Siis vaahdotitko voin ja sokerin yhteen? Niinhän tässä kakussa ei tehdä, vaan voi lisätään sinne taateliseokseen sulamaan. Sitten vatkataan, kunnes jäähtyy, ja sitten lisätään kananmunat yksitellen, ja vasta sitten on sokerin vuoro.
VastaaPoista