torstai 20. syyskuuta 2012

Etikkarouskut


Pikkuruisista kangasrouskuista saa mausteliemeen säilömällä kivan lisukkeen. Samalla tavalla säilöttäväksi sopivat hyvin muutkin rouskulajikkeet sekä esim. pienet kanttarellit, suppilovahverot ja tatit.

Etikkarouskut

1 l pieniä kangasrouskuja
1 punasipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä

Mausteliemi:
1 1/2 dl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa
1 1/2 dl vettä
1/2 - 1 dl sokeria
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria

Ryöppää kangasrouskut. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Lado ainekset kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi purkkeihin sienten päälle. Sulje purkit. Sienet maustuvat muutamassa päivässä, mutta säilyvät viileässä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-