Pikkuruisista kangasrouskuista saa mausteliemeen säilömällä kivan lisukkeen. Samalla tavalla säilöttäväksi sopivat hyvin muutkin rouskulajikkeet sekä esim. pienet kanttarellit, suppilovahverot ja tatit.
Etikkarouskut
1 l pieniä kangasrouskuja
1 punasipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
Mausteliemi:
1 1/2 dl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa
1 1/2 dl vettä
1/2 - 1 dl sokeria
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria
Ryöppää kangasrouskut. Kuori punasipuli ja
leikkaa renkaiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Lado ainekset
kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin. Mittaa mausteliemen ainekset
kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi purkkeihin sienten päälle.
Sulje purkit. Sienet maustuvat muutamassa päivässä, mutta säilyvät
viileässä pitkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-