Sivut

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Juustoiset suppilovahverosämpylät


Sienistä tekee välillä mieli tehdä myös jotain kivaa pientä purtavaa, ja silloin leivon esimerkiksi tällaisia sämpylöitä. Tai ennemminkin miellän nämä jonkinlaisiksi pikkupiiraiksi. Alkuperäinen ohje kuitenkin nimeää nämä sämpylöiksi. Köyhät Ritarit -ohjelmassa näitä joskus tehtiin hapankaalitäytteellä. No, olivatpa kumpia tahansa, sämpylöitä tai piiraita, niin hyviä ovat kuitenkin. Tällä taikinalla sämpylöihin tulee kiva koostumus, ja täytteeksi voi kehitellä mitä milloinkin mieli tekee.

Juustoiset suppilovahverosämpylät
 
Täyte:
nokare voita
1 sipuli
1/2 l esikäsiteltyjä suppilovahveroita (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
1 pkt Viherpippuri Koskenlaskija -sulatejuustoa
1 dl hienonnettua persiljaa
suolaa

Taikina:
5 dl maitoa
250 g voita
25 g hiivaa
suolaa
2 tl fenkolin siemeniä
1 kananmuna
n. 12 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl sulaa voita voiteluun

Nosta kaikki ainekset huoneen lämpöön ennen leipomisen aloittamista. Lämmitä ensin maito reilusti kättä lämpimämmäksi ja nosta pois liedeltä/mikrosta. Sekoita voi maitoon ja anna sulaa rauhassa, voi ja huoneenlämpö viilentävät maitoa. Kun liemi on kädenlämpöistä, murenna sekaan hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa, mutta pehmeä. Anna kohota tunnin verran. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi pannulla voissa. Lisää pannulle sienet ja paista hetken aikaa. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon kuutioitu sulatejuusto sekä persilja. Lisää tarvittaessa suolaa. Ota taikinasta yksi kerrallaan nyrkin kokoisia palloja. Levitä pallo leivitetyllä työpöydällä n. sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi, laita keskelle ruokalusikallinen täytettä ja rypytä reunat päälle. Keskelle jää pieni aukko, josta voi kurkistaa täytettä. Voitele sulalla voilla ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.

6 kommenttia:

  1. Ohh, todella kaunis piiras/sämpylä!

    VastaaPoista
  2. No on kyllä kaunis sämpylä! :o Eihän tuota hennoisi edes syödä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tulee kivan näköisiä. Mutta hyvin hennoo syödä, kun ovat niin hyviä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-