keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Lyttyperunat fetakastikkeella & marinoidulla punasipulilla


Parsaperunat inspiroivat ja innostivat kokeilemaan monenlaisia perunaruokia. Yksi parhaista kokeiluista oli lyttyperunat, joiden lisukkeeksi tein fetakastiketta ja marinoitua punasipulia. Peruna-annokset olivat niin hyviä, että niitä piti tehdä heti seuraavana päivänä uudestaan. Nämä tulivat ruokapöytään ihan jäädäkseen, ja ne sopivat varsinkin kalan kanssa syötäväksi. Parsaperunoiden sijaan voi tietenkin käyttää jotain muutakin perunalajiketta. Jauhoiset uuniin sopivat lajikkeet ovat parhaita. Lyttyperunat tehdään keitetyistä perunoista, joten tämä ruoka kannattaa tehdä vaikka edelliseltä päivältä ylijääneistä perunoista.


Lyttyperunat fetakastikeella & marinoidulla punasipulilla

n. 1 kg keitettyjä (varhais)perunoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Asettele perunat oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille. Jätä perunoille hyvin tilaa. Lyttää perunat kevyesti esim. perunasurvimella. Voitele perunat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 225 asteessa n. 30 min., kunnes pinta saa väriä ja rapeutta.

Fetakastike:
200 g fetajuustoa
200 g ranskankermaa
1 - 2 rkl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua tilliä

Murenna fetajuusto ranskankerman joukkoon. Sekoita joukkoon sitruunamehua sekä hienonnettu tilli. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli:
2 isoa punasipulia
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
1 dl ruokaöljyä

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, suola ja hunaja. Kiehauta ja kaada liemi sipulirenkaiden päälle astiaan. Lisää joukkoon öljy ja mustapippuria.. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Lisäksi:
vihreitä oliiveja
sitruunan raastettua kuorta
tilliä
lehtipersiljaa

Kokoa lyttyperuna-annos. Asettele lautaselle lyttyperunoita ja lusikoi päälle fetakastiketta. Lisää päälle marinoitua punasipulia ja vihreitä oliiveja. Ripottele pinnalle sitruunan raastettua kuorta sekä tilliä ja lehtipersiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-