keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Perunaleivokset Violet Queen -perunasta


Perunaleivosten kokeileminen on ollut jo kauan mielessäni. Ja nimenomaan sellaisten perunaleivosten, missä on käytetty oikeaa perunaa, eikä vain perunajauhoa. Nyt vielä vähän aikaa sitten juolahti mieleeni, että jos perunaleivokset tekisi Violet Queen -perunoista, saisiko niiden värin näkymään myös leivoksissa. Haeskelin sopivaa ohjetta netistä ja perunaleivoksia näkyikin olevan monenlaisia. Osa valmistui ilman paistamista, osa paistamalla. Osassa käytettiin perunaa, osassa vain perunajauhoja. Ohjeeksi valitsin sitten Kotikokki.netistä reseptin, missä oli perunaa mukana, ja perunaleivokset valmistuivat ilman uunia.


Ja kyllä! Violet Queen -perunoiden violetti väri säilyi leivosmassassa. Niinpä nämä perunaleivokseni sisältävätkin pienoisen väriyllätyksen sisällään. Päälle päin väriä ei vielä huomaa, mutta leivosta haukatessa yllätys paljastuu. Tällä ohjeella perunaleivokset muistuttavat maultaan ja koostumukseltaan paljon itse tehtyä marsipaania. Pienen korjauksen jouduin reseptin kanssa tekemään. Kun lisäsin massaan lopuksi valkuaisvaahdon, massasta tuli aivan liian notkeaa ja kosteaa. Leivosten pyörittely ei onnistunut. Niinpä korjasin asian sekoittamalla massaan vielä lisää mantelijauhoa. Eli jos kokeilet joskus tätä ohjetta, mielestäni tuon valkuaisvaahdon voisi jättää kokonaan poiskin. Tai sitten käyttää tosiaan enemmän mantelijauhoa kuin ohjeessa on mainittu. Suklaana käytin näissä nyt valkosuklaata, koska pelkäsin tumman suklaan pilaavan violetin värin.


Perunaleivokset Violet Queen -perunasta

2 Violet Queen -perunaa
175 g kaurakeksejä 
100 g valkosuklaata
75 g mantelijauhoa
1 dl sokeria
maun mukaan rommiaromia tai rommia, punssia tms.
2 valkuaista

Lisäksi:
kaakaojauhetta

Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja muhenna. Hienonna kaurakeksit. Sulata valkosuklaa. Sekoita sulatettu suklaa muhennettujen perunoiden joukkoon. Lisää hienonnetut keksit, mantelijauho ja sokeri. Sekoita ja mausta rommiaromilla tms. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. (Valkuaisvaahdon voi mielestäni jättää poiskin, tai ainakin pitää varoa, ettei se tee seoksesta liian notkeaa!) Pyöritä seoksesta pieniä soikeita leivoksia. Kierittele ne kaakaojauheessa ja paina haarukalla pintaan reiät koristeeksi.

1 kommentti:

  1. Ihana väri tuli noista perunoista:) Perunaleivokset ovat kyllä niin ihania:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-