maanantai 16. syyskuuta 2019

Pienet sormisyötävät & Blossa Spritz

Blossa 19 Aloha saatu Viinimaalta.


Glögi mielletään joulun ajan lämpimäksi juomaksi, mutta glögikauden voi hyvin aloittaa jo näin syyskuussa. Ja oikeastaan tätä uutta Blossa 19 Alohaa olisi voinut kylmänä juoda jo vaikka pitkin kesää hellepäivinäkin. Blossa 19 Aloha -vuosikertaglögi on tällä kertaa hakenut inspiraationsa Havaijilta. Glögi saa kauniin punaisen värinsä hibiskuksen kukista, ja valkoviinipohjaisen glögin makeuttaa passionhedelmä. Kahvi ja kookos tuovat glögin jälkimakuun hieman suklaisia vaniljan aromeja. Glögin aromimaailma on raikkaan hedelmäinen. Maistelimme glögiä nyt ensin Viinimaan vinkin mukaan kylmänä drinkkinä, Blossa Spritzinä, ja tykkäsimme. Hyvä, raikas drinkki, joka tosiaan olisi maistunut myös kesähelteellä. Glögidrinkkien seuraksi tein muutaman suolaisen sormisyötävän. Blossa 19 Aloha -glögin kanssa sopiikin sekä suolaiset että makeat pikkupurtavat.


Pienet sormisyötävät & Blossa Spritz

Prosciuttoon käärityt ananakset:
ananaslohkoja
prosciutto-siivuja
hunajaa
timjamia
mustapippuria myllystä

Kääri ananaslohkot prosciutto-siivujen sisälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min., kunnes pinta saa hieman väriä. Pirskottele päälle hieman hunajaa ja ripottele timjamia ja mustapippuria.

Täytetyt minipaprikat:
200 g minipaprikoita
n. 100 g fetajuustoa
1 - 2 rkl tuorejuustoa
4 - 5 aurinkokuivattua tomaattia

Leikkaa minipaprikoista kannat pois ja poista sisältä varovasti siemenet. Hienonna feta haarukalla ja sekoita joukkoon tuorejuustoa saadaksesi koostumuksen tahnamaiseksi. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita tahnan joukkoon. Täytä minipaprikat tahnalla ja paista 200 asteessa n. 20 min.

Kurkkupalat:
kurkkua
kirsikkatomaatteja
katkaraputuorejuustoa
chipotlejauhetta
tilliä

Kuori kurkku ja leikkaa noin sentin vahvuisiksi siivuiksi. Koverra siivujen keskelle lusikalla kolo, mutta älä riko pohjaa. Lusikoi koloihin tuorejuustoa ja laita päälle puolitetut kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle chipotlejauhetta sekä hienonnettua tilliä.

Blossa Spritz:
6 cl Blossa 19 Aloha -glögiä
6 cl kuivaa kuohuviiniä
loraus kivennäisvettä

Lisäksi:
jäitä

Täytä lasi jäillä. Mittaa lasiin glögi ja kuohuviini. Lisää loraus kivennäisvettä. Sekoita ja nauti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-