keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Mansikka-vuohenjuustofocaccia

Viini saatu Viinimaalta, makusuola Culinaristit.comilta.


Olen varmasti ennenkin kertonut, että focaccia on yksi suosikkileivistäni. Se on helppo leipoa, erilaisin täyttein muunneltavissa, ja aina niin hyvää, että helposti menisi koko leipä yhdellä istumisella. Viimeksi leivoin focacciaa loppukesällä, ja koska vielä oli tuoreiden kotimaisten mansikoiden aika, täytteeksi tuli mansikoita. Mansikoiden kanssa sopii yhteen vuohenjuusto, jota myös focacciaan käytin. Yhtä hyvin sopisi myös vaikka fetajuusto. Focacciahan aina viimeistellään hyvällä sormisuolalla ja kesän mansikkainen focaccia sai pintaansa Culinaristit.comilta tuotenäytteenä saamaani Bio Flocons de Sel Rose Petals -mineraalisormisuolaa, joka on maustettu ruusun terälehdillä ja rosmariinilla. Ihanan ruusuinen suola sopii erityisesti salaateille ja vihannesten kanssa, mutta sopi hienosti myös focaccialle. Focaccialle voi kokeilla myös muita Culinaristit.comin
makusuoloja.


Muhkean ja mehevän mansikka-vuohenjuustofocaccian kanssa nautittiin Pasqua 11 Minutes Rose -viiniä, joka on kultamitalisti ja vuoden roseeviini Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa. Raikas ja elegantti roseeviini on Veronasta, ja se sopii loistavasti raikkaiden salaattien, sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa. Viinin maku on raikas, tyylikkäästi hapan, kypsän aprikoosinen, kevyen metsämansikkainen ja hennon kukkainen. Tasapainoinen viini jättää pitkän ja elegantin jälkimaun. Viinin nimi tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa viinin kanssa käymisprosessin aikana. 11 minuuttia on täydellinen aika, jolloin viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin.


Mansikka-vuohenjuustofocaccia

Taikina:
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl raakaruokosokeria
1 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

Täyte:
muutama tuore mansikka
pala vuohenjuustoa

Päälle:
oliiviöljyä
Bio Flocons de Sel Rose Petals -mineraalisormisuolaa

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja hiiva. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina ja muotoile pyöreäksi leiväksi uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota. Painele leivän päälle puolitettuja mansikoita sekä vuohenjuuston paloja. Voitele pinta oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle mineraalisormisuolaa. Kypsennä 250 asteessa 10 - 12 min, kunnes leipä on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-