torstai 15. elokuuta 2019

Lohi-burritokulho

Kaisun Tacomauste saatu tuotetestiin.


Kulhoruoista on tullut meidän suosikkiruokiamme. Sain Kaisun Grillimausteen lisäksi testattavakseni Kaisun Tacomaustetta. Kaisun Tacomauste on myös hyvää. Molemmat mausteet ovat siis vähäsuolaisia eikä niissä ole arominvahventeita. Ja molemmissa on tulisuutta vähän reilummin kuin kaupan vastaavissa. Maistuvia ja laadukkaita mausteseoksia molemmat, kannattaa tutustua! Kaisun Tacomauste inspiroi minua viemään tällä kertaa kulhoruoan maut texmexin puolelle. Niin sitten valmistui lohi-burritokulho. Niin hyvää, että ei siinä sitten mennyt montaakaan päivää, kun näitä kulhoja piti tehdä taas uudelleen. Aineslistan pituudesta voisi luulla, että lohi-burritokulhon teko vie kamalasti aikaa, mutta aika nopea ruoka tämäkin on. Lisukkeet kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, ja ne on nopeasti tehty. Lohi paistuu siinä sivussa, kun valmistelee riisiä.

Lohi-burritokulho
(4 annosta)

n. 600 g merilohifilettä
Kaisun Tacomaustetta
(suolaa)

Riisi:
4 dl basmatiriisiä
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chili
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 nippu lehtipersiljaa tai korianteria
suolaa

Marinoitu papu-maissisalaatti:
1 prk mustapapuja
1 prk maissinjyviä
1 prk vihreitä papuja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Marinoitu punasipuli:
2 isoa punasipulia
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
1 dl ruokaöljyä

Guacamole:
3 avokadoa
1 punasipuli
2 - 3 rkl limetin mehua
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
1 prk ananassiivuja
1 prk salsakastiketta
säilöttyjä jalapenosiivuja

Aloita kulhon valmistus lisukkeista. Valuta mustapavut, maissinjyvät ja vihreät pavut tölkeistään. Huuhtele ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita mustapavut, maissinjyvät ja vihreät pavut astiaan, lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, valkoviinietikka ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja anna tekeytyä viileässä ennen tarjoilua.

Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, suola ja hunaja. Kiehauta ja kaada liemi sipulirenkaiden päälle astiaan. Lisää joukkoon öljy ja mausta mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista esimerkiksi lusikalla ja muussaa haarukalla soseeksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää sipulisilppu avokadososeen joukkoon. Mausta guacamole limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Säilytä viileässä tarjoiluun asti.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää pannulle keitetty riisi ja sekoita ainekset yhteen. Lisää pannulle limetin raastettu kuori ja mehu. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja tai korianteri, ja mausta suolalla.

Leikkaa merilohifile annospaloiksi ja poista nahka. Mausta palat Kaisun Tacomausteella, lisää tarvittaessa suolaa. Paista lohipalat pannulla kypsiksi. Paista myös ananassiivut, kunnes ne saavat pintaan väriä.

Kokoa kulho. Annostele kulhon pohjalle riisiä. Lisää päälle lohipala, ananassiivu, marinoitua papu-maissisalaattia sekä punasipulia. Lisää kulhoon guacamolea sekä salsakastiketta. Koristele jalapenosiivuilla ja lehtipersiljan tai korianterin lehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-