maanantai 8. heinäkuuta 2019

Raitajuuricarpaccio & Culinaristien gastronomiset makusuolat

 Makusuolat saatu Culinaristit.comilta.


Meillä on tänä vuonna kasvimaalla ensimmäistä kertaa kasvamassa raitajuuria. Nyt raitajuurisatoa saa jo hiljalleen alkaa käyttämään, ja voi miten kauniita ne ovat! Koska kypsennettäessä raitajuurien raidat haalistuvat, tein ensimmäisistä raitajuurista carpacciota. Punajuuria ja raitajuuria ei suositella syötäväksi raakana, mutta raitajuuria halusin raitojen säilymisen vuoksi kypsentää mahdollisimman vähän. Niinpä ensin kevyesti vain pikkelöin ohuet raitajuurien siivut, jolloin ne hieman raakakypsyivät. Carpacciota tein pienen määrän kahdelle syötäväksi, eikä näin valmistettuna ja pienellä määrällä saatu mitään vatsan väänteitä. Raitajuuricarpaccio on kaunis ja maukas alkupalana tai lisukkeena.


Raitajuuricarpaccio

100 g raitajuuria
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
ripaus suolaa

Lisäksi:
hyvää oliiviöljyä
Wine & Roses -mineraalisormisuolaa
mustapippuria myllystä
kapriksia
tuoretta basilikaa

Pese raitajuuret huolellisesti. Leikkaa ne sitten ohuen ohuiksi siivuiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Sekoita valkoviinietikka, sokeri, vesi ja suola hyvin keskenään. Laita raitajuurisiivut kannelliseen rasiaan ja kaada liemi päälle. Ravistele, jotta liemi sekoittuu siivuihin kunnolla. Anna maustua viileässä tunnin tai kaksi. Valuta raitajuurisiivuista liemi pois. Asettele siivut tarjoiluvadille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle Wine & Roses -makusuolaa sekä rouhi päälle mustapippuria. Lisää päälle hieman kapriksia sekä basilikan lehtiä. Aseta raitajuuricarpaccio tarjolle.


Culinaristit.com tuo maahan erilaisia gastronomisia makusuoloja. Sain alkukesästä Culinaristeilta tuotetestiin näitä ihania suolatuotteita, ja pitkin kesää niitä on tullut kokeiltua jo moneen. Instagramin puolella niiden käyttöä onkin tullut Stories-osiossa vilauteltua useammankin kerran, ja eiköhän tännekin vielä jokunen resepti tule raitajuuricarpaccion lisäksi, missä nämä suolat on käytössä. Raitajuuricarpacciossa käyttämäni Wine & Roses -mineraalisormisuola sisältää punaviinisuolaa, ruusun terälehtiä ja rosmariinia. Mikä ihana maku ja ruusuinen tuoksu! Muutoinkin nämä makusuolat ovat tosi käteviä ruokien maustamisessa ja viimeistelyssä. 



2 kommenttia:

  1. Superkaunis annos:) Punajuuri ja raitajuuri sopivat niin hyvin carpaccioon, olen itsekin postannut sellaisesta, joskus blogin alkuaikoina. Ihanalta kuulostavat ja näyttävät tuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael!:) Punajuuri on aina ollut suosikkijuureksiani ja nyt raitajuuri nousi sinne myös. Maku kuin punajuurella, mutta vielä mielettömän kaunis ulkomuoto. Näitä kasvatan jatkossakin. Nuo suolatuotteet on tosi hyviä. Paljon eri makuja ja kaikki tosi kivoja.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-