Gubbröra, tuo ruotsalaisten rakastama perinneherkku, maistunee varmasti myös monelle meille suomalaiselle. Sisältäähän se perunoita, kananmunia ja silliä. Arkisista aineksista huolimatta, gubbröra on niin hyvää, että se soveltuu mainiosti myös juhlatarjottavaksi. Gubbröraa voi tarjoilla vaikka näkkileivän, ruisleivän tai blinien kanssa. Kun gubbrörasta jättää perunat pois, on se maistuva lisuke uusille perunoille. Meille gubbröra maistui viimeksi helteisen päivän päätteeksi suolaisena iltapalana jälkiuunilastujen kanssa.
Gubbröra
150 g sillifileetä
4 keitettyä kananmunaa
3 - 4 keitettyä perunaa
200 g creme fraichea
1 tl kokojyväsinappia
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
valkopippuria
Laita sillifileet likoamaan kylmään veteen jääkaappiin kahdeksi tunniksi ylimääräisen suolan poistamiseksi. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös kananmunat ja perunat pieniksi kuutioiksi ja yhdistä sillikuutioiden kanssa. Mausta creme fraiche kokojyväsinapilla, hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla, sekä valkopippurilla. Kääntele kastike muihin aineksiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-