torstai 11. heinäkuuta 2019

Grillatut mansikka-vaahtokarkkivartaat

Viini saatu tuotenäytteenä Viinimaalta.


Vielä hetken saadaan nauttia tuoreista, kotimaisista mansikoista. Kotimaiset mansikat ovat herkku vailla vertaa. Mansikoista ja vaahtokarkeista saa vaikka oivallisen makean päätöksen grilliaterialle. Mansikoita ja vaahtokarkkeja vain vuoronperään varrastikkuihin, nopeaakin nopeampi grillaus ja jälkiruoka on sillä selvä! Nopea paahtaminen grillissä antaa vaahtokarkeille rapean pinnan ja tuo mansikoidenkin makua entistä paremmin esille. Mutta vartaita pitää varoa kärväyttämästä, nopeus on näiden vartaiden grillaamisessa valttia. Mansikka-vaahtokarkkivartaat voi syödä sellaisenaan, tai jos haluaa entistä makeampaa, suklaakastikkeen kera. Balsamico-kastikekin sopii vartaille loistavasti. Me söimme vartaat sellaisenaan ilman lisukkeita, ulkona kauniina kesäiltana lasillinen raikasta roseeviiniä makeiden vartaiden seurana.

Grillatut mansikka-vaahtokarkkivartaat

mansikoita
vaahtokarkkeja

Lisäksi:
varrastikkuja

Pujota varrastikkuihin vuoron perään mansikoita ja vaahtokarkkeja. Isoja mansikoita voi halutessaan vaikka puolittaa. Laita vartaat kuumaan grilliin ja paahda vartaita suoralla lämmöllä, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä pintaan. Älä päästä vaahtokarkkeja palamaan!


Pasqua 11 Minutes Rose on kultamitalisti ja vuoden roseeviini Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa. Raikas ja elegantti roseeviini tulee Veronasta, Italiasta, ja Pasqua onkin yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä. Pasqua 11 Minutes Rose on maultaan raikas, tyylikkäästi hapokas, kypsän aprikoosinen, kevyen metsämansikkainen sekä hennon kukkainen. Tasapainoinen viini jättää pitkän ja elegantin jälkimaun. Se sopii tarjoiltavaksi raikkaiden salaattien, sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa. Seurustelujuomana sekä kesäjuhlien viininäkin loistava valinta. Viinin nimi tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa viinin kanssa käymisprosessin aikana. 11 minuuttia on täydellinen aika, jolloin viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin.


Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!

2 kommenttia:

 1. Näyttääpä niin herkuilta!:) Muistan joskus kun tehtiin näitä Amerikan serkkujen kanssa teininä kesällä, ja vaahtokarkeista tuli ihanan tahmaisia ja sulavia!Taidettiinpa sotkea vielä jotakin sulkaahippu-keksejäkin, hmmm...
  Kiitos taas ihanasta inspiraatiosta!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on yksinkertaista, mutta hyvää!:) Seuraavaksi pitäisikin kokeilla niitä Amerikan herkkuja, s'moreseja.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-