tiistai 15. tammikuuta 2019

Sahrami-tyrnisilli


Varmaan korkea aika postata viimeinenkin jouluresepti, jos ollenkaan aikoo. Päivät vain kuluvat niin vauhdilla eikä kirjoitusintoa tahdo löytyä, vaikka kuvia ja reseptejä olisi jokunen valmiina. Mutta siihen reseptiin. Jo monena jouluna jouluateriaamme on kuulunut piparjuurisilli. Nyt joulun alla näin K-ruokareseptin sahrami-tyrnisillistä, joka oli niin pirteän keltainen ja mielenkiintoisen kuuloinen, että piparjuurisillissä pidettiin taukoa, ja kokeiltiin vaihteeksi tätä. Ihan hyvän ja raikkaan makuista sahrami-tyrnisilli oli ja toi kivan väriläiskän joulupöytään, mutta luulen, että piparjuurisilli palaa silti ensi jouluna pöytään.

Sahrami-tyrnisilli

160 g sillifileetä
150 g creme fraichea
1/2 maustemitallista sahramia
1/2 tl juoksevaa hunajaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pieni punasipuli
1/2 dl pakastettuja tyrnimarjoja

Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa 1 - 2 tuntia. Viipaloi fileet. Sekoita mausteet creme fraichen joukkoon ja anna tekeytyä n. 15 min. Sekoita sitten tasaiseksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Anna tyrnien hieman sulaa. Sekoita puolet punasipulista ja tyrneistä kastikkeen joukkoon. Lado silliviipaleet tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle loput punasipulit ja tyrnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-