maanantai 21. tammikuuta 2019

Raikas mocktail


Alkoholittomat cocktailit eli mocktailit ovat viime vuosina nousseet suosioon. Juhlava mocktail sopii niin juhlaan kuin arkeakin piristämään. Juhlissa alkoholia juomattomat vieraat takuulla ilahtuvat kauniista mocktailista sen sijaan, että saisivat sen iänikuisen Pommacin tai vettä. Kaikki vieraat huomioiva juhlien järjestäjä näkee siis hieman vaivaa myös raittiiden vieraidensa puolesta. Mocktaileissakin vain mielikuvitus on rajana. Kunhan juomasta tulee raikas ja hyvän makuinen, eikä liian makea. Tämä pirteä mocktail saa makunsa veriappelsiinista, ananaksesta, inkivääristä ja rosmariinista. Se piristää päivän kuin päivän. 

Raikas mocktail

Inkivääri-rosmariinisiirappi:
20 g inkivääriä
2 rosmariinin oksaa
1 dl hunajaa
1 dl vettä

Leikkaa inkivääri ohuiksi lastuiksi kattilaan. Lisää joukkoon rosmariinin oksat, hunaja ja vesi. Kiehauta ja keitä n. 20 min., kunnes liemi keittyy kasaan ja on siirappimaista. Anna jäähtyä. Poista jäähtyneestä siirapista inkiväärilastut ja rosmariinin oksat. Säilytä siirappi viileässä. Siirappi riittää useampaan mocktailiin.

Mocktail:
1 veriappelsiini
5 cl ananastäysmehua
10 cl kivennäisvettä
n. 1 rkl inkivääri-rosmariinisiirappia

Lisäksi:
jäitä
rosmariinin oksa
veriappelsiinin siivu

Puserra veriappelsiinista mehu. Täytä lasi jäillä ja kaada päälle veriappelsiinimehu, ananastäysmehu sekä kivennäisvesi. Lisää inkivääri-rosmariinisiirappi ja sekoita varovasti. Koristele lasi rosmariinin oksalla ja veriappelsiinin siivulla. Veriappelsiinin sijaan voi käyttää myös tavallista appelsiinia.

1 kommentti:

  1. Näyttääpä namilta <3 Pakko kokeilla joku päivä! On niin raikkaan värinenkin jo. Tää vois mennä synttäreille kokeiluun. :D

    apilankukkanen.blogspot.com

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-