keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Kana-halloumitortillat


Kun nyt sain vihdoin joulureseptit hoidettua alta pois, on aika vaihtaa uuteen vuoteen. Meillä on jo useampana uuden vuoden aattona syöty jotain texmexiä. Niin tälläkin kertaa. Kun jouluksi on tullut kokkailtua yllin kyllin, uuden vuoden aaton ruoissa koitetaan päästä mahdollisimman helpolla. Texmex on silloin aina hyvä valinta. Helppoa, nopeaa, mutta kuitenkin herkullista! Aattona söimme sitten tortilloja, jotka täytettiin kanalla, halloumilla ja kasviksilla. Tosi hyvää ja melko kevyttäkin. Sopii hyvin meidän keveämpään uuteen vuoteen, joka blogissa tulee vuoden mittaan varmasti näkymään ainakin niin, että sokeriset reseptit tulevat vähenemään. Tottakai herkkujakin vielä tehdään, mutta jatkossa harvempaan tahtiin kuin ennen. Ruokaremontin aloitimme jo marraskuussa ja tarkoitus on muuttaa ruokailutapoja loppuiäksi kevyempään ja terveellisempään suuntaan.


Kana-halloumitortillat

8 tortillalettua
500 g broilerin paistileikkeitä
1 rkl ruokaöljyä
1 - 2 sipulia
1 - 2 paprikaa
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 ps tacomaustetta
1/2 dl vettä
1 pkt chilihalloumia
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
avokado
salsakastiketta
creme fraichea
tuoretta korianteria

Suikaloi broilerin paistileikkeet. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla öljy ja paista lihat kypsiksi. Lisää pannulle sipulit ja paprikat ja paistamista, kunnes kasvikset pehmenee. Sekoita joukkoon tacomauste sekä vesi. Leikkaa chilihalloumi siivuiksi ja paista kuivalla pannulla siivut molemmin puolin, kunnes niissä on väriä. Lämmitä tortillaletut ja täytä kana-kasvisseoksella, chilihalloumisiivuilla, suikaloidulla jäävuorisalaatilla, paloitelluilla kirsikkatomaateilla ja avokadon siivuilla. Lisää joukkoon salsakastiketta, creme fraichea ja korianterin lehtiä. Kääräise rullalle ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-