perjantai 21. joulukuuta 2018

Lumihiutaletortut


Olihan näitä nyt kokeiltava! Viime vuoden hittitorttu eli joulutorttu vihreillä kuulilla jäi tekemättä, mutta tämän joulun hitti, lumihiutaleen muotoinen torttu on niin nätti, että se perinteinen tähtimalli sai nyt väistyä. Tähtitorttu on pikkaisen nopeampi tehdä, mutta ei lumihiutaleissakaan paljon aikaa mene. Plussaa lumihiutalemuodossa on kauniin ulkomuodon lisäksi se, että näissä saa joka haukkaisulla marmeladia, kun tähtitortuissa marmeladi on vain keskellä. Netistä löytyy videoita, joissa näytetään miten lumihiutalemalli tehdään. Videon avulla näiden teosta pääsee parhaiten jyvälle. Lumihiutaletorttuihin testasin uutta viikunamarmeladia. Oli hyvää, muttei joulutortuissa kuitenkaan ole luumumarmeladin voittanutta.


Lumihiutaletortut

voitaikinalevyjä
joulutorttuihin tarkoitettua marmeladia (luumu, viikuna, omena-kaneli jne.)

Päälle:
tomusokeria

Leikkaa voitaikinalevyt neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle noin lusikallinen marmeladia ja nosta taikinaneliön kulmat marmeladin päälle yhteen. Nipistele vielä reunat tiukasti yhteen, kunnes saat aikaiseksi pyöreähkön taikinanyytin. Laita taikinanyytti uunipellille saumat alaspäin. Painele taikinaa kevyesti litteämmäksi. Leikkaa veitsellä reunoihin kahdeksan viiltoa tasaisinnvälein. Älä kuitenkaan leikkaa keskustaan saakka. Ota jokaisen sakaran päästä kiinni sakara kerrallaan ja nipistä päästä sakaraa muotoonsa. Paista tortut uunissa 225 asteessa n. 12 min., kunnes taikina on kypsää ja saanut vähän väriä. Jäähdytä ja siivilöi torttujen päälle vielä tomusokeria.


1 kommentti:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-