perjantai 7. joulukuuta 2018

Lantturanskalaiset


Ranskalaisten ei tarvitse aina olla perunoista tehtyjä. Esimerkiksi lantusta valmistuu maukkaat ranskalaiset helposti uunissa. Koska lantussa on paljon makua jo itsessään, mielestäni lantturanskalaisille riittää mausteeksi vain suola ja mustapippuri. Toki muitakin mausteita voi käyttää ihan oman maun mukaisesti. Lantturanskalaiset on hyvä lisuke kalalle tai pihville. Hiilihydraatteja välttelevänkään ei tarvitse olla ilman ranskalaisia, kun korvaa perunan lantulla. Parhaimmillaan lantturanskalaiset ovat juuri uunista tulleina, koska ne pehmenevät ja menettävät rapeutensa perunaa nopeammin.

Lantturanskalaiset

n. 500 g lanttua
1 - 2 rkl ruoka- tai oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori pesty lanttu ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Pyörittele lanttutikut öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä lanttutikut uunipellille leivinpaperin päälle ilmavasti. Paahda uunissa 225 asteessa n. 30 min., kunnes lantturanskalaiset on kypsiä ja rapsakoita. Tarjoile heti.


4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-