Confetilta tuli testattavaksi Sugar and Crumbs -makutomusokeria. Saamani tomusokerin makuna oli cinnamon swirl. Kanelinen maku sai miettimään jotain jouluun sopivaa talvisen oloista leipomusta. Hauskat lumipallokeksit muistuivat mieleeni, ja niihin sitten testasin makutomusokeria ensimmäiseksi.
Olen kuullut makutomusokereista pelkkää hyvää, ja tässäkin Sugar and Crumbs -makutomusokerissa on ihana kanelin tuoksu ja kanelin makua lempeästi, mutta ihan sopivasti. Koska tomusokeri oli valmiiksi maustettua, en tarvinnut lumipallokekseihini sen lisäksi muuta kuin vehnäjauhoja ja voita. Hyvin yksinkertainen taikina siis. Ja mureat lumipallomaiset keksit olivat ainakin lapsen mieleen. Jos lapsi olisi saanut päättää, kaikki keksit olisi syöty heti, eikä yhtäkään säästetty jouluksi.
Makutomusokerit ovat varmasti mainioita marengeissa, voikreemeissä, fudgessa, pikeerissä, juustokakuissa, macaroneissa, ja vaikka missä. Seuraavaksi tekisikin mieli testata, millaisen kanelisen maun tällä cinnamon swirlillä saa marenkiin. Jospa tässä joku päivä innostuisi pikkuisia marenkejakin tekemään.
Kolmen aineksen lumipallokeksit
Taikina:
200 g voita
1 dl Sugar and Crumbs Cinnamon Swirl -makutomusokeria
5 dl vehnäjauhoja
Lisäksi päälle:
Sugar and Crumbs Cinnamon Swirl -makutomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja makutomusokeri hyvin yhteen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja pyörittele taikinasta lumipallojen tapaan käsien välissä palloja, n. 2 rkl taikinaa/pallo. Kypsennä keksit uunissa 175 asteessa n. 15 min. Ota keksit uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti. Pyörittele keksit makutomusokerissa ja anna jäähtyä. Pyörittele keksit jäähtymisen jälkeen vielä uudelleen makutomusokerissa.
Makutomusokeri saatu tuotetestiin Confetilta.
Nämä makutomusokerit on kyllä ihania! Olen käyttänyt keksitaikinaan ja pikeeriin, tuo kyllä ihanaa makua.
VastaaPoistaKäteviä nämä lumipallokeksit, eivät montaa raaka-ainetta tarvitse. :)