keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Lämmin fetasalaatti



Eilen grillattiin kanoja ja lisukkeeksi kaipasin jotain kevyehköä ja nopeasti valmistuvaa. Salaatin aineksia jääkaapista löytyi, muttei oikein kylmä perussalaatti innostanut jäätävän kylmänä päivänä. Ensimmäistä kertaa saatiin vähän maatakin valkoiseksi, joten ruoaksi kaipasi jotain lämmintä. Mutta saahan salaatistakin lämpimän. Fetajuuston, tomaattien, sipulin ja oliivien paahtaminen uunissa vie vain fetasalaatin ihan uudelle tasolle. Paahtamallahan kaikki on parempaa, kun paahtaminen saa maut kunnolla esille.



Lämmin fetasalaatti

200 g fetajuustoa
200 - 300 g kirsikkatomaatteja
n. 1 1/2 dl oliiveja (mustia, vihreitä tai kalamata)
1 pieni sipuli
muutama valkosipulin kynsi
puolikas sitruuna
oliiviöljyä
chilihiutaleita
mustapippuria myllystä
timjamin oksia
(suolaa)

Lisäksi:
salaattia
kurkkua
lehtipersiljaa

Leikkaa fetajuusto halutessasi annospaloiksi tai kuutioiksi. Asettele fetajuusto uunivuokaan. Lisää vuokaan kirsikkatomaatit ja oliivit. Kuori sipuli ja leikkaa siivuiksi. Lisää siivut vuokaan. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko hieman pienemmiksi. Lisää valkosipuli vuokaan. Puserra vuokaan hieman sitruunamehua ja leikkaa sitruuna sitten siivuiksi ja lisää siivut vuokaan. Pirskottele vuokaan reilusti oliiviöljyä ainesten päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita ja rouhaise myllystä mustapippuria. Ripottele halutessasi kasviksille hieman suolaa. Lisää vuokaan timjamin oksia. Paahda uunissa 225 asteessa n. 20 min., kunnes fetajuusto saa väriä ja kasvikset paahtuvat. Ainesten paahtuessa uunissa, paloittele lautasille salaattia ja kurkkua. Ota vuoka uunista ja lisää paahtuneet ainekset lautasille salaatin päälle. Lusikoi vuoasta aineksista irronnutta nestettä kastikkeeksi. Lisää pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoile.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-