Meillä oli aiemmin päärynäpuu, joka heti ensimmäisen isomman satonsa jälkeen kuoli. Nyt kasvamassa on uusi puu, mutta satoa saadaan vielä odottaa. Sain kuitenkin vanhemmiltani hieman pieniä päärynöitä, joista keittelin mm. hilloa. Hillon maustoin vaniljalla. Vaniljainen päärynähillo sopii hyvin pannarille, kääretorttuihin ja kakkujen täytteeksi.
Vaniljainen päärynähillo
1 kg päärynöitä
1 sitruunan mehu
1 vaniljatanko
500 g hillosokeria
Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Paloittele päärynät kattilaan. Lisää joukkoon sitruunamehu. Halkaise vaniljatanko, irrota siemenet ja lisää vaniljatangon puolikkaat ja siemenet kattilaan. Kiehauta ja keitä, kunnes päärynät pehmenee. Poista kattilasta vaniljatangon puolikkaat ja soseuta päärynät sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keitä n. 30 min. Anna hetki jäähtyä ja purkita hillo sitten kuumiin, desinfioituihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Kuulostaapa herkulliselta, en oo koskaan maistanu tämmöstä! 😍
VastaaPoistaPäärynähillo on hyvää! Paras hillo tulee hieman happamista talouspäärynöistä.:)
Poista