Kasvatin tänä vuonna monta kesäkurpitsan tainta. Ihan vain varoiksi. Osa sadosta kun tuppaa aina pilaantumaan jo heti pieninä alkuina, niin taimimäärällä ajattelin taata kunnollisen satomäärän. Ja nyt sitä satoa on sitten riittänyt niin, ettei aina tiedä mitä kaikesta tekisi. No, peräti yhden kesäkurpitsan sain kulumaan näihin nopeisiin ja helppoihin piirakoihin. Samalla sain pakastimesta loput jouluksi hankituista voitaikinalevyistä pois. Makua piirakoihin antaa tuorejuusto. Tällä kertaa käytin yrttituorejuustoa, mutta valinnan varaahan noissa maustetuissa tuorejuustoissa on, joten jokainen voi piirakoihin valita mieleisensä maun. Ja jos näitä innostuu tekemään useamminkin, vaihtelua saa käyttämällä aina eri makuista tuorejuustoa.
Helpot kesäkurpitsapiiraat
(5 kpl)
1 pkt (5 levyä) voitaikinalevyjä
100 g yrttituorejuustoa (tai jotain muuta mieleistä makua)
1 - 2 kesäkurpitsaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Sulata voitaikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Levitä jokaiselle levylle noin ruokalusikallinen tuorejuustoa. Jätä reunat tyhjäksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja lado siivut limittäin voitaikinalevyille tuorejuuston päälle. Ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-