Tänä vuonna meillä ei ole retiisiä kasvamassa, mutta saa niitä onneksi kaupastakin. Ostin retiisinipun, siivutin retiisit ohuiksi siivuiksi ja pikkelöin siivut etikkaliemellä. Pikkelöidyt retiisin siivut olivat kivan rapsakoita, tosi hyviä ja saivat hienon värin. Tästä tuli meidän tämän kesän suosikkilisuke. Puoli kiloa retiisejä hävisi kahdessa päivässä, ja kaupasta piti heti hakea uusi nippu seuraavaa erää varten. Etikkaliemestä tein tarkoituksella makean. Retiiseistä ei silti tule yltiömakeita, vaan makeus vain hieman pehmentää retiisien ärhäkkää makua. Ensi kesänä onkin pakko laittaa taas retiisiäkin kasvamaan, koska luulen, että niiden kulutus tulee nyt aika tavalla kasvamaan.
Pikkelöidyt retiisit
n. 500 g retiisejä
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl sinapin siemeniä
1 1/2 tl suolaa
Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi siivuiksi veitsellä tai mandoliinilla. Laita siivut lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Mittaa liemen ainekset kattilaan, keitä kunnes liemi kiehahtaa ja sokeri sulaa joukkoon. Kaada liemi purkkiin retiisien päälle. Jäähdytä ja anna maustua vähintään pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-