Joko mansikkareseptit alkavat kyllästyttää? Toivottavasti ei, sillä tässä tulee nyt vielä ainakin yksi mansikkainen resepti. Ja jälleen sieltä suolaiselta puolelta. Pidän hirveästi tomaatin, mozzarellan ja peston yhdistelmästä. Tähän salaattiin lisäsin kirsikkatomaattien ja pienten mozzarellapallojen lisäksi vielä tuoreita mansikoita. Salaatille tein kastikkeeksi raikkaan peston oman pihan vihermintusta. Värikäs salaatti sopii lisukkeeksi, jos ei tule popsituksi sellaisenaan.
Mansikkainen tomaatti-mozzarellasalaatti minttupestolla
Salaatti:
4 dl mansikoita
4 dl kirsikkatomaatteja
2 dl pieniä mozzarellapalloja
Minttupesto:
1 dl minttua
1 dl basilikaa
1/2 dl saksanpähkinöitä
3/4 dl oliivi- tai rypsiöljyä
maun mukaan suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua
Lohko kulhoon mansikat ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää joukkoon mozzarellapallot. Valmista minttupesto. Mittaa tehosekoittimen kulhoon minttu, basilika ja saksanpähkinät. Aja rouhemaiseksi. Lisää joukkoon vähitellen öljy. Oliivi- tai rypsiöljyn pitää olla laadukasta ja hyvänmakuista, muuten pesto on pilalla. Mausta minttupesto suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita pesto salaatin joukkoon ja kaada salaatti tarjoiluastialle. Anna makujen tasaantua ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-