Kirsikoita on nyt poimittu pihasta litrakaupalla. Osa kirsikoista on käytetty itse, osa annettu tuttaville. Vieläkin kirsikoita jonkun verran riittää, koska kaikki sato ei kypsy yhtä aikaa. Jokunen päivä sitten tein tuoreista kirsikoista ja mozzarellasta salaatin. Idean salaattiin löysin netistä, jossa kirsikat oli maustettu balsamiviinietikalla ja basilikalla, ja tarjoiltiin burratan ja leivän kanssa. Täältähän ei mitään burrataa löydy, joten käytin mozzarellaa ja toteutin reseptin pienellä soveltamisella.
Kirsikka-mozzarellasalaatti
2 pkt mozzarellaa
Balsamikirsikat:
2 dl kirsikoita
1/2 dl basilikaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
(ripaus sokeria)
Lisäksi:
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Poista kirsikoista kivet ja paloittele. Silppua basilika joukkoon, ja lisää balsamiviinietikka. Lisää tarvittaessa ripaus sokeria, jos kirsikat eivät ole kovin makeita. Siivuta mozzarellat tarjoiluvadille. Lisää päälle kirsikka-basilikaseos. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan sormisuolaa. Pyöräytä päälle vielä myllystä mustapippuria ja anna maustua 10 - 15 min. ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-