sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Grillatut aprikoosit & amaretto-mascarponevaahto


Kaupasta saa taas tuoreita aprikooseja rasioittain melko edulliseen hintaan. Koska eilen oli jälleen grillauspäivä, ostin aprikoosirasian jälkiruokaa varten. Aprikoosit kestävät hyvin grillaamista ja niistä saa aika vaivattomasti ihanan jälkiruoan grilliaterialle. Herkullinen vaahto grillatuille aprikooseille sekoitetaan kermavaahdosta ja mascarponesta. Vaahto maustetaan amarettoliköörillä ja vaahdolla kuorrutetut grillatut aprikoosit viimeistellään vielä paahdetuilla mantelilastuilla. Nopeaa ja yksinkertaista!


Grillatut aprikoosit & amaretto-mascarponevaahto

Grillatut aprikoosit:
500 g aprikooseja

Halkaise aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Laita aprikoosien puolikkaat grilliritilälle leikkuupinta alaspäin ja grillaa kunnes aprikoosit saavat raidat ja hieman pehmenevät. Nosta aprikoosit pois grillistä ja anna jäähtyä.


Amaretto-mascarponevaahto:
1 dl vispikermaa
100 g mascarponea
 2 - 3 rkl amarettolikööriä (Disaronno Originale)
oman maun mukaan tomusokeria

Lisäksi:
paahdettuja mantelilastuja

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta vaahto amarettoliköörillä ja makeuta tomusokerilla. Lusikoi vaahtoa grillatuille aprikoosin puolikkaille ja ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-