Tein pääsiäispöytään voileipäkakun. Viime kerrasta oli jo sen verran taas aikaa, että voileipäkakkua teki jo oikein mieli. Voileipäkakkuun kokeilin Creme Bonjourin uutta oliivi & yrtit -tuorejuustoa, ja muut kakun ainekset valitsin sitten vähän sen mukaan, ja kakusta tulikin sitten lihaton tällä kertaa. Olisi kakkuun tietysti kinkkukin sopinut täytteeseen ja koristeeksi, mutta koska kasviksetkin riittivät, jätin voileipäkakun lihattomaksi. Hyvän ja raikkaan makuinen voileipäkakusta tuli.
Italialainen voileipäkakku
12 siivua grahampaahtoleipää
Kostutus:
1 - 1 1/2 dl kasvislientä
Täyte:
200 g Creme Bonjour oliivi & yrtit -tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 punainen paprika pieneksi kuutioituna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 dl mustia oliiveja hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Kuorrutus:
200 g Creme Bonjour oliivi & yrtit -tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
Koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
pieniä mozzarellapalloja
mustia oliiveja
basilikan lehtiä
Valmista täyte sekoittamalla ainekset yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa paahtoleivistä halutessasi reunat. Lado kolme leipäsiivua vierekkäin alustalle tai leipävuokaan, kostuta kevyesti kasvisliemellä ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Laita päälle taas kolme leipäsiivua, kostuta ja levitä päälle puolet lopusta täytteestä. Toista vielä kerran ja levitä päällimmäiseksi loput kolme leipäsiivua. Peitä kakku tuorekelmulla, aseta päälle kevyt paino ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Poista tuorekelmu ja aseta kakku vadille. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla, mustilla oliiveilla ja basilikan lehdillä.
Tosi nätti voileipäkakku:)
VastaaPoistaKiitos, Jael!:) Noilla aineksilla saa niin helposti nätin.:)
PoistaEn ole koskaan itse tehnyt voileipäkakkua! :o Pitää kokeilla lähiaikoina. Näyttää herkulliselta. :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Voileipäkakut on niin hyviä!:)
PoistaHerkullisen näköinen voileipäkakku. Itsekkin olen joskus tehnyt samantyylisen italialaisen voileipäkakun.
VastaaPoistaKiitos. Oliivi-yrttituorejuuston mukaan valikoitui tällä kertaa muut ainekset voileipäkakkuun ja tuli tuollainen italiaistyyppinen.:)
PoistaKiitos. Tällainen kasviskakkukin on vaihteeksi kiva. Ei aina tarvita kinkkua tai lohta. Ja tulee edullisemmaksikin.:) Voileipäkakku päihittää täytekakun. Nyt olen innostunut tekemään voileipäkakkuja taas useammin. Loppujen lopuksi ei olekaan yhtään sen isotöisempi kuin täytekakkukaan.:)
VastaaPoistaKuinka monelle tämä voileipäkakku riittää?
VastaaPoista