maanantai 9. huhtikuuta 2018

Italialainen voileipäkakku


Tein pääsiäispöytään voileipäkakun. Viime kerrasta oli jo sen verran taas aikaa, että voileipäkakkua teki jo oikein mieli. Voileipäkakkuun kokeilin Creme Bonjourin uutta oliivi & yrtit -tuorejuustoa, ja muut kakun ainekset valitsin sitten vähän sen mukaan, ja kakusta tulikin sitten lihaton tällä kertaa. Olisi kakkuun tietysti kinkkukin sopinut täytteeseen ja koristeeksi, mutta koska kasviksetkin riittivät, jätin voileipäkakun lihattomaksi. Hyvän ja raikkaan makuinen voileipäkakusta tuli.


Italialainen voileipäkakku

12 siivua grahampaahtoleipää

Kostutus:
1 - 1 1/2 dl kasvislientä

Täyte:
200 g Creme Bonjour oliivi & yrtit -tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 punainen paprika pieneksi kuutioituna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 dl mustia oliiveja hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuorrutus:
200 g Creme Bonjour oliivi & yrtit -tuorejuustoa
100 g ranskankermaa

Koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
pieniä mozzarellapalloja
mustia oliiveja
basilikan lehtiä

Valmista täyte sekoittamalla ainekset yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa paahtoleivistä halutessasi reunat. Lado kolme leipäsiivua vierekkäin alustalle tai leipävuokaan, kostuta kevyesti kasvisliemellä ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Laita päälle taas kolme leipäsiivua, kostuta ja levitä päälle puolet lopusta täytteestä. Toista vielä kerran ja levitä päällimmäiseksi loput kolme leipäsiivua. Peitä kakku tuorekelmulla, aseta päälle kevyt paino ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Poista tuorekelmu ja aseta kakku vadille. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla, mustilla oliiveilla ja basilikan lehdillä.


9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Jael!:) Noilla aineksilla saa niin helposti nätin.:)

      Poista
  2. En ole koskaan itse tehnyt voileipäkakkua! :o Pitää kokeilla lähiaikoina. Näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Voileipäkakut on niin hyviä!:)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen voileipäkakku. Itsekkin olen joskus tehnyt samantyylisen italialaisen voileipäkakun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oliivi-yrttituorejuuston mukaan valikoitui tällä kertaa muut ainekset voileipäkakkuun ja tuli tuollainen italiaistyyppinen.:)

      Poista
  4. Ihanat ainekset on ja kakku on tosi kaunis kaikinpuolin. :) Tällaista versiota voisikin kokeilla joku kerta, kun teen voileipäkakkua. Itse rakastan voileipäkakkuja, ja minusta ne menevätkin aina juhlapöydässä täytekakunkin edelle.<3 Aika harvoin silti tulee voileipäkakkuja tehtyä, koska niissä on sen verran paljon hommaa. Ehkä juuri siksi voileipäkakku maistuukin aina niin hyvältä, ja kaiken sen vaivan arvoiselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tällainen kasviskakkukin on vaihteeksi kiva. Ei aina tarvita kinkkua tai lohta. Ja tulee edullisemmaksikin.:) Voileipäkakku päihittää täytekakun. Nyt olen innostunut tekemään voileipäkakkuja taas useammin. Loppujen lopuksi ei olekaan yhtään sen isotöisempi kuin täytekakkukaan.:)

      Poista
  5. Kuinka monelle tämä voileipäkakku riittää?

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-