sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Texmex-jauhelihapiirakka


Välillä lauantaisin ruoka saa olla helppoa, mutta silti mielellään erityisen maistuvaa. Silloin meillä usein kallistutaan texmexin suuntaan, ja niin myös tänä viikonloppuna. Tällä kertaa tein helppoakin helpompaa texmexiä jauhelihapiirakan muodossa. Erityisen helpon piirakasta teki pohja, johon ei siis tarvitse tehdä mitään taikinoita, vaan vuokaan ladotaan tortillalevyjä pohjaksi. Suurin työ piirakassa on siis täytteen valmistamisessa. Eikä sekään vie paljon aikaa. Texmex-jauhelihapiirakka oli ruokaisaa ja täyte mehevää. Piirakka riitti hyvin ateriaksi yhdessä lisukesalaatin kera. Jauhelihatäytteen sijaan tähän piirakkaan voi kehitellä muitakin täytteitä. Kanatäytekin olisi varmasti hyvä, tai vaikka härkiksestä tai nyhtökaurasta tehty kasvistäyte.


Texmex-jauhelihapiirakka

Pohja:
6 tortillalevyä

Täyte:
1 rkl ruokaöljyä
500 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 ps taco-mausteseosta
1 prk ruskeita papuja
1/2 prk maissin jyviä
1 prk tomaattimurskaa
(suolaa, chiliä)
200 g jalapeno-tuorejuustoa
1/2 dl ruokakermaa
4 kananmunaa

Päälle:
cheddar-, mozzarella- ja emmentaljuustoraasteita

Tarjoiluun:
tuoretta korianteria
kevätsipulia
ranskankermaa

Voitele iso korkeareunainen piirakkavuoka kevyesti ruokaöljyllä. Lado vuokaan tortillalevyt limittäin pohjalle niin, että ne peittävät vuoan reunatkin. Kuumenna pannulla ruokaöljy. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulit kuullottumaan. Kun sipulit on pehmeitä, sekoita joukkoon taco-mausteseos. Lisää pannulle valutetut ruskeat pavut, maissi sekä tomaattimurska. Kuumenna. Tarkista suola ja lisää myös chiliä, jos haluat täytteeseen enemmän potkua. Laita jalapeno-tuorejuusto kulhoon ja kaada joukkoon ruokakerma. Vispaa tasaiseksi. Vispaa joukkoon kananmunat ja kaada juusto-kananmunaseos hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan tortillalevyjen päälle. Ripottele pintaan reilusti juustoraasteita ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min., kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele piirakan pinnalle korianteria ja hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile piirakan lisukkeena ranskankermaa.


6 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! On kyllä oikein paljon täytettä! 😋😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää! Ja reilusti täytettä, että saa ruokaisan.:)

      Poista
  2. *slurps* ei saisi tulla nälkäisenä tänne! :)
    Onko piirakasta helppo leikata paloja, kun pohjana oli vain nuo tortillalätyt? Tämä nimittäin kuulostaa niin äärimmäisen näppärältä herkulta, että voisi joskus vieraille kokkailla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietein kanssa ennen valmistusta, miten leikkuu onnistuu, mutta hyvin sai terävällä veitsellä siistejä paloja.:)

      Poista
  3. Onpas hyvä idea käyttää tortillapohjia. Näyttää mehevältä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-