torstai 22. maaliskuuta 2018

Rahkapannupulla


Varmaan kaikki blogia seuranneet tietävät, etten ole mikään innokas pullaleipuri. Siitäkään huolimatta, että viimekertaiset laskiaispullat valmistuivat kerrankin todella vaivattomasti, ilman taikinan kanssa taistelua. Silloin harvoin, kun leivon pullaa, leivon useimmiten pannupullaa. Niin kätevää! Käsiä ei tarvitse pullataikinaan upottaa sen kummemmin. Ainakaan, jos tekee taikinan koneella. Ainoastaan taikinaa pellille levittäessä joutuu taikinaan koskemaan, mutta se sujuu jauhojen avulla ilman stressiä. Tuleva pääsiäinen sai ajattelemaan rahkapullia. Nehän kuuluvat pääsiäiseen. Ainakin meillä. Koska taikinan kanssa pelaaminen ei innostanut, aloin miettimään rahkapullista pannupullaversiota. Ja niinhän ne rahkapullat valmistuivatkin helposti. Meillä rahkapullaan kuuluu rusinat. Jos rusinoista ei pidä, voi täytteeseen paloitella vaikka säilykepersikkaa.  

Rahkapannupulla
(pellillinen)

5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
 n. 12dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

Täyte:
200 g rahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl rusinoita
1 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunamehua
1 kananmuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä maito +42 -asteiseksi. Sekoita joukkoon kardemumma, suola ja sokeri. Sekoita osa jauhoista joukkoon kuivahiivan kanssa. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä taikina pellille jauhoitetuin käsin. Kohota liinan alla n. 30 min. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele pulla kananmunalla ja paina taikinaan lasilla ympyrät tasaisin välein (20 koloa). Lusikoi jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen täytettä. Paista uunissa 225 asteessa 15 - 20 min, kunnes pulla saa väriä, taikina on kypsää ja täyte jähmettynyt.Leikkaa jäähtynyt pulla ruuduiksi.


5 kommenttia:

  1. Näyttää ihanan pehmoiselta. :) Itse en ole koskaan ihan tällaista versiota kokeillut, kiitos ohjeen jakamisesta. Joskus yllärivieraillekin oisi hyvä tarjottava, pitää muistaa tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Käytitkö tähän itse yleiskonetta/ sähkövatkainta? :)

      Poista
    2. Tuoreena tosi pehmoista pullaa, ja saa tuon myöhemminkin pehmitettyä, kun varovasti lämmittelee mikrossa. Pannupullat on tosi mainioita. Ihanan helppoja ja nopeita. Taikinan tein ihan vain sähkövatkaimella.:)

      Poista
  2. Mun tulee kans tehtyä pullaa todella vähän. Vaikka tykkään pullasta. Korvapuustit on parasta ikinä. Mutta en vaan oikein ikinä onnistu saamaan siitä taikinasta oikeanlaista. Laitan aina liikaa jauhoja jotta leipominen olisi helpompaa ja lopputulos on sit liian kova. Tai annan paistua ihan kuivaksi, jotteivat vaan ole raakoja.
    Pitäis päästä johonkin Marttojen pullaoppiin! :)
    Rahkapullat on ollu itelläki to-do listalla pääsiäiseksi. Saa nähdä saanko aikaiseksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore pulla on hyvää. Ja korvapuustit on parhaasta päästä. Täytyisi tässä joku kerta kokeilla joko ne onnistuisi. Maku ja pehmeys yleensä kohdallaan, mutta muuten ulkomuoto aika levällään.;) Pannupullassa on se hyvä puoli, kun taikinaa ei sen isommin tarvitse pyöritellä, niin jauhojakin voi käyttää vähemmän.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-