Huomasin viikolla lehdestä alunperin Me naiset -lehdessä olleen havaijilaisen kanareseptin eli Huli Huli -kanan. Resepti kuulosti niin herkulliselta, että sitä oli heti kokeiltava. Tällä reseptillä Huli Huli -kana valmistuu nopeasti ja helposti uunissa. Kastike vain keitetään nopeasti kasaan, kaadetaan vuokaan kanojen päälle ja vuoka uuniin. Kastikkeeseen ei montaakaan ainesta tule, mutta se on siitä huolimatta täynnä makua. Ananasmehu antaa kastikkeelle makeutta ja inkivääri potkua. Kana kypsyy kastikkeen joukossa todella meheväksi. Koska resepti kuulosti niin hyvältä, tein Huli Huli -kanaa heti tupla-annoksen. Kanaa syötiin riisin kera ja lisukkeeksi annokseen paistoin vielä parilapannulla ananasrenkaita. Helppo, mutta herkullinen ateria! Ulkomaisilta sivustoilta löytyy Huli Huli -kanaan reseptejä, joissa kana marinoidaan kastikkeessa, ja useimmissa kana grillataan kypsäksi. Pitää grillikauden alkaessa kokeilla muitakin versioita Huli Huli -kanasta. Varmaa kuitenkin on, että Huli Huli -kanaa syödään meillä jatkossakin muodossa tai toisessa.
Huli Huli -kana
3 valkosipulin kynttä
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 dl ananasmehua (lisää kastikkeeseen tarvittaessa ruskeaa raakaruokosokeria, jos mehussa ei ole riittävästi makeutta)
1/2 dl soijakastiketta
100 g tomaattipyreetä
600 g broilerin paistileikettä
2 kevätsipulin vartta
Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin palojen pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja ripottele pintaan ennen tarjoilua. Tarjoile Huli Huli Kanaa riisin kera.
Hauska nimi kanaruualla, ehdottomasti on kokeiltava. Voi vain luoda mielikuvia siitä miten hyvää kanasta tulee grillissä.
VastaaPoistaTein juuri inkiväärilohta vähän samanmallisella ohjeella. Ananasmehu vaihtuu appelsiinin mehuun, joka saa seurakseen sitruunan mehua ja fariinisokeria.
Kannattaa kokeilla! Ja kesällä pitää ehdottomasti tehdä grillissä. Grillattuna kana on parasta! Tätähän voi tehdä sitten vaikka ihan koivistakin. Inkiväärilohi kuulostaa tosi herkulliselta! Pitää joku kerta kokeilla. En olekaan tainnut koskaan maustaa lohta inkiväärillä, vaikka nekin sopivat yhteen.
PoistaOlipas sattumaa! Yksi kaveri teki tuota juuri eilen ja laittoi kuvia fb:n! Ajattelin, että oli tuo nimi hänen keksimänsä kun oli niin hauska!
VastaaPoistaOlisiko nähnyt myös ohjeen viikolla Iltasanomista?:) Ihan kulkee maailmallakin tuolla hauskalla huli huli -nimellä. Sen verran hyvää oli, että pitänee tutustua muihinkin havaijilaisiin ruokiin.:)
PoistaOnpa kivat värit ja herkulliselta näyttää muutenkin :)
VastaaPoistaVärit lautasella piristävät näin talvella. Ja tosi hyvää on.:)
PoistaHuli- Huli kana on nyt kokeiltu ja hyväksi havaittu.
VastaaPoistaHyvänmakuinen ja helppotekoinen.
Kiva, että maistui. Tosi maukasta on hyvin pienellä vaivalla.
PoistaKuulostaa hyvältä, että varmaan pitäneen kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Ainakin meillä on tehty tätä jo useamman kerran. On arkiruokanakin mukavan vaivaton ja nopea.:)
Poistaanonymous replica bags online more helpful hints replica ysl handbags click for more info replica gucci handbags
VastaaPoistanews www.dolabuy.su useful reference Dolabuy Balenciaga check Fendi Dolabuy
VastaaPoista