keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Palsternakkalaatikko


Jääkaapissa oli puolitoista palsternakkaa, jotka halusin jouluksi sieltä pois. Mieleeni tuli ajatus, millaista joululaatikkoa palsternakasta mahtaisi tulla. Tuumasta toimeen ja kokeilemaan. Jo pelkästään maustettu sose maistui hyvältä ennen uuniin laittoa, eikä palsternakkalaatikko paistonkaan jälkeen yhtään hassumpaa ollut. Jos pidät palsternakasta, niin tämä laatikko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kaikkihan ei palsternakan mausta pidä, joten silloin ei varmasti laatikkokaan maistu. Palsternakka on yksi suosikkijuureksistani, niin laatikkokin oli kiva lisä joulupöydässä, ja toi pientä vaihtelua perinteisten laatikoiden rinnalle. Joulupöytämme on aina hyvin perinteinen, ja blogista reseptit jo löytyykin, joten paljon muuta jouluista postattavaa ei olekaan palsternakkalaatikon lisäksi. Perinteinen joulu on meille mieluisa ja yleensä jotain pientä uutta tulee kokeiltua vanhojen suosikkien lisäksi. Osa uusista kokeiluista jää joulupöytään, osa ei. Palsternakkalaatikko taitaa jäädä. Koska kyseessä oli siis kokeilu, reseptin ainesmäärillä tulee aika pieni laatikko. Jouluna siitä kuitenkin riittää syömistä useammalle, kun pöydässä on niin montaa muutakin.

Palsternakkalaatikko

600 g palsternakkaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa siirappia
valkopippuria
muskottipähkinää
inkivääriä
suolaa

Päälle:
korppujauhoja
voinokareita

Keitä suolalla maustetussa vedessä kuoritut palsternakkalohkot kypsiksi. Palsternakka kypsyy n. 15 - 20 minuutissa. Kaada keitinvesi pois ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen kuohukerma ja kananmuna. Mausta sose vaalealla siirapilla, valkopippurilla, muskottipähkinällä, inkiväärillä ja suolalla. Kaada sose voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Lisää päälle muutama voinokare ja paista uunissa 150 asteessa n. 2 tuntia.

1 kommentti:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-