torstai 7. joulukuuta 2017

Koivuhalko lakka-ruiskääretorttu


Leivoin itsenäisyyspäiväksi kääretortun. Tein pitkästä aikaa pohjan ruisjauhoista ja siitä tuli ihanan pehmeä ja kuohkea. Ruisjauhoissa on enemmän makuakin kuin vehnäjauhoissa. Aikomuksenani oli tehdä kääretorttuun puolukkainen täyte, mutta suunnitelma muuttui, kun kaupassa oli lakka-tuorejuustot tarjouksessa. Kun kaapissa oli vielä lakkahilloakin, puolukat saivat jäädä tällä kertaa. Koska kaapissa oli valkoista sokerimassaakin ja, jostain kumman syystä, unohtunut palanen tummaa suklaata (miten se on meillä mahdollista?), innostuin vielä päällystämään kääretortun massalla ja koristelemaan suklaalla koivuhaloksi. Näin kääretortustakin tuli juhlapäivänä juhlavampi. Koivuhalko kääretorttu sopisi hyvin myös juhannuksen makeaksi leivonnaiseksi.

Koivuhalko lakka-ruiskääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl ruissihtijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g lakka-tuorejuustoa
(maun mukaan tomusokeria)
1 - 1 1/2 dl lakkahilloa

Päälle:
valkoista sokerimassaa
n. 20 g tummaa suklaata

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut ruissihtijauhot sekä leivinjauhe. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 7 - 9 min., kunnes pohja on kypsä. Ota uunipelti uunista ja kumoa kääretorttupohja toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja poista pohjapaperi. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon lakka-tuorejuusto. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, mutta ota huomioon lakkahillon ja sokerimassan makeus. Levitä kääretorttupohjan päälle ohut kerros lakkahilloa ja hillon päälle reilu puolet kerma-tuorejuustoseoksesta. Kääri torttu napakaksi rullaksi ja kääri esim. leivinpaperin ja folion sisälle. Käännä saumapuoli alaspäin ja anna tortun olla viileässä muutama tunti. Poista kääretorttu paketista. Levitä kääretortun pinnalle loppu kerma-tuorejuustoseoksesta ohueksi kerrokseksi. Kaulitse valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja päällystä kääretorttu. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Koristele kääretortun pinta sulalla suklaalla käyttäen esim. cocktailtikkua.

1 kommentti:

  1. Voi miten kivan näköinen kääretorttu :) minä en tehnyt kakkua tai muutakaan leivonnaista tänä Itsenäisyyspäivänä ollenkaan,miten niin kävikin kun oli vielä 100 v :O noo torttuja oli tarjolla ja pipareita.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-