Pikkuruiset ruusukaalit ovat näin syksyllä parhaimmillaan, joten nyt niillä kannattaa herkutella. Ruusukaaleista voi tehdä vaikka monenlaisia lisukkeita aterioille. Yksi meidän lempiruusukaaliresepteistämme on sinappisessa kermassa haudutetut ruusukaalit. Kevyesti höyrytettyihin ruusukaalin puolikkaisiin paistetaan pannulla vielä vähän väriä pintaan ja sitten annetaan hetki hautua kokojyväsinapilla maustetussa kermassa. Näin valmistetut ruusukaalit maistuvat sekä lihan että kalan seurana.
Sinappisessa kermassa haudutetut ruusukaalit
nokare voita
2 dl kuohukermaa
1 - 2 rkl Dijon kokojyväsinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista mahdolliset huonot päällimmäiset lehdet. Höyrytä ruusukaalit napakan kypsiksi. Älä ylikypsennä. Sulata pannulla voita ja paista ruusukaaleja, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pannulle kuohukerma ja lisää joukkoon kokojyväsinappi. Hauduta ruusukaaleja kermassa hetken aikaa ja anna kerman kiehua kasaan. Mausta ruusukaalit suolalla ja mustapippurilla.
Oo..varmasti hyvää! Täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaKokeile vaan. Ainakin meillä on paljon tykätty tästä.
PoistaOho, ihan mieletöntä, kiitos reseptistä - tuota kokeilen varmasti, ruusukaali on niin herkkua!!
VastaaPoistaOle hyvä. Ruusukaali on hyvää.
PoistaAi hitsi, vaikuttaa hyvältä. Pitääpä testata!
VastaaPoistaKiitos, testaa vaan.
PoistaPitää ihan varmasti kokeilla🤤
VastaaPoista