sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Appelsiini-habaneromarmeladi


Meillä oli pussillinen miehen tuomia appelsiineja, joita kukaan ei syönyt, koska luumut ovat nyt kypsyneet puissa ja niitä tulee syötyä päivän mittaan paljon. Eivätkä appelsiinit edes ole vielä parhaimmillaan, vaan vasta myöhemmin niiden sesonkiaikana. Appelsiineista piti kuitenkin päästä eroon, joten keitin niistä edellisiltana marmeladia. Kotitekoinen marmeladi on paljon parempaa kuin kaupan teolliset tuotteet. Pirteään appelsiinimarmeladiin laitoin vähän potkua lisäämällä joukkoon tulista Habanero-chiliä. Tuli hyvää ja maistuu varmasti ainakin chilistä pitäville. Makea marmeladi pehmentää chilin poltetta. Appelsiini-habaneromarmeladi sopii varsinkin paahdetun leivän päälle levitettäväksi.

Appelsiini-habaneromarmeladi

1 kg appelsiineja
1 - 2 Habanero-chiliä
1 limetin tai pienen sitruunan mehu
500 g hillosokeria

Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuori appelsiinit, poista valkoinen osa ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Pilko lohkot pieniksi paloiksi. Poista chilistä/chileistä siemenet ja hienonna chilit ihan pieneksi. Laita paksupohjaiseen kattilaan appelsiinin raastettu kuori ja hedelmälihat. Lisää joukkoon hienonnettu chili, limetin tai sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keitä n. 15 min. välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja purkita marmeladi desinfioituun, kuumaan lasipurkkiin.


2 kommenttia:

  1. Tein kerran persikka-habanerohilloa, ja laitoin liikaa habaneroa, tuli vähän liian tulista;D Miten tulinen tuo sinun hillosi oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus aiemmin tehnyt ananas-habanerohilloa, joka oli tosi tulista, mutta silti ihan mielettömän hyvää. Tästä en nyt halunnut niin tulista. Ensin maistuu appelsiini ja sitten hieman jäljessä habanero. Potkua on sen verran, että lämmittää mukavasti, mutta ei tarvitse hakea maitolasia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-