lauantai 27. helmikuuta 2016

Hernemuffinit


Tänä talvena olen tainnut leipoa pelkästään makeita leipomuksia, joten oli jo aika leipoa välillä jotain suolaista. Kehittelin sitten suolaisia muffineja, joissa pääaineksena oli herneet. Muffinit sisälsivät sekä pakasteherneitä että hernejauhoa. Minttua tulee tosi harvoin käytettyä leivonnassa ja ruoanlaitossa, mutta tiesin mintun maun sopivan hyvin herneen kanssa yhteen, joten yrteistä muffineihin pääsi minttu. Taikina sisälsi myös reilusti juustoa. Muffinit olivat ihanan pehmoisia ja maukkaita. Parhaimmillaan muffinit olivat lämpiminä, mutta kylmänäkin maistuivat.

Hernemuffinit
(12 kpl)

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Myssyfarmin Luomu Hernejauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua minttua
1 rkl sokeria
1 - 2 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
200 g pakasteherneitä
100 g juustoraastetta
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 rkl Myssyfarmin Luomu Rypsiöljyä

Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja hernejauho. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Sekoita joukkoon jäiset pakasteherneet sekä juustoraaste. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja kananmunat. Lisää lopuksi rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 min. Parhaimmillaan muffinit ovat lämpiminä. Muffinit kannattaa mieluiten tehdä silikonivuoissa, koska juustoinen taikina saattaa jäädä helposti paperivuokiin kiinni.

Myssyfarmin Luomu Hernejauho sekä Luomu Rypsiöljy saatu tuotenäytteenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-