lauantai 21. helmikuuta 2015

Omenamuffinit


Pöydällä alkoi omenat jo hieman nahistumaan, ja sain ajatuksen leipoa niistä muffineja. Taikinaa tehdessäni mietein, että todennäköisesti muffinit menevät vain ihan mönkään, mutta niistä tulikin ihan mielettömän hyviä. Maku oli tosi hyvä, koostumus kuohkea ja pehmeä ja omenakuutiot olivat mukavina sattumina joukossa. Muffinit maistuivat yhtä hyviltä niin heti suoraan uunista lämpiminäkin kuin kylminäkin. Taikinankin tein ihan helpoimman kautta, eli ei tarvitse muuta kuin sekoitella ainekset yhteen vaikka lusikalla. Suurin vaiva on omenoiden kuorimisessa ja kuutioimisessa, sekä paistamisessa.

Omenamuffinit
(12 kpl)

2 omenaa
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
1 tl kanelia
1,8 dl sokeria
1 kananmuna
0,8 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa

Kuori omenat ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista rasvaa ja sekoita joukkoon raakaruokosokeri. Lisää omenakuutiot ja paista, kunnes kuutiot hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Sekoita joukkoon kaneli ja nosta pannu syrjään. Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon kananmuna, rasva sekä omenakuutiot. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.

13 kommenttia:

  1. JUST katoin eilen jamie Oliverin ohjelmaa, jossa peräänkuulutettiin kaiken ruuan hyötykäyttämistä, mitään ei saa heittää roskiin. Nahistuneet omput menee paremmin kuin hyvin leivonnaisiin! Jeah!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mahdollinen kannattaakin yrittää käyttää niin hyvin kuin mahdollista, ettei tule hävikkiä. Leivonnaisissa ei haittaa ollenkaan, vaikka omppujen pinta olisikin jo hieman nahkea. Tuoreena syötynä syö mieluummin rapsakampia.:)

      Poista
    2. Voi mulla ois just nyt hedelmäkorissa syömättä jääneitä omppuja nahistumassa. Hmm. :)

      Poista
  2. Sulla on kyllä aina niin upeita kuvia ja ihania reseptejä! Itse en oo koskaan innostunut hedelmä-/marjamuffineista, mutta näitä voisin kokeillakkin :-) Viimeistäänkin sitten vaikka ensi syksynä omenasadon aikaan ;)

    http://rakkauttaaulait.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon.:) Tuntuu, ettei kuvaaminen ole luonannut ollenkaan talven mittaan. Ei ainakaan niinkuin itse olisin halunnut.;) Eilen pitkästä aikaa kuvakin onnistui niin, että itsekin saattoi olla tyytyväinen.:) Näitä muffineja kannattaa kokeilla. Tuli tosi hyviä, meillä tykättiin. Seuraavan kerran teen itsekin uudestaan viimeistään, kun omista puista saa satoa.:)

      Poista
  3. Voinko korvata raakaruokosokerin fariinisokerilla?
    Täytyy kokeilla, omenia vaivaa vanhuus täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai fariinisokerikin käy yhtä hyvin. Itsekin olin vähän kahden vaiheilla kumpaa laitan. Ja jos ei löydy muuta kuin tavallista hienoa sokeria, sekin käy.:)

      Poista
  4. Kanelia,omenaa ,ei voi olla muuta kuin hyvää:)

    VastaaPoista
  5. Hyvät ainekset on, joten en yhtään ihmettele että maistuivat. Ruskea sokeri ja kaneli sopiikin ihan erityisen hyvin omenareseptiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuivat yli odotusten, vaikka tehdessä olikin tunne, että tulevat epäonnistumaan.:) Harvoin tulee tehtyä mitään omenajuttuja ilman kanelia. Niin tiiviisti ne vain yhteen kuuluvat.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-