maanantai 23. helmikuuta 2015

Appelsiini-luumutrifle


Sunsweet ja Ifolor haastoivat joukon ruokabloggaajia suunnittelemaan alku-, pää- ja jälkiruokia käyttämällä raaka-aineena kuivattua luumua. Mietin pitkään, otanko haasteen vastaan vai en, mutta luumut veivät voiton. Pidän paljon kuivatuista luumuista, mutta useimmiten ne tulee popsittua vain sellaisenaan suoraan pussista tai sitten syötyä hedelmäsalaatin joukossa tai banaanin ja turkkilaisen jogurtin kera. Vaihteeksi oli siis mukava yrittää kehitellä niistä jotain muutakin. Jälkiruokakategoriaan valmistin tänään herkullisen kerrosjälkiruoan eli triflen. Triflessä maistuu luumun rinnalla myös appelsiini sekä vanilja, ja niiden maut sointuvat hyvin yhteen. Halutessaan triflen voi kasata myös yhteen isoon tarjoiluastiaan.


Appelsiini-luumutrifle
(4 annosta)

Luumusose:
200 g Sunsweet -luumuja
2 appelsiinin mehu
1 dl vettä
1/2 dl raakaruokosokeria
1 kanelitanko

Vaniljavaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 appelsiinin raastettu kuori
oman maun mukaan tomusokeria

Lisäksi:
8 Savoiardi-keksiä

Koristeeksi:
1 appelsiinin raastettu kuori

Paloittele luumut kattilaan. Puserra joukkoon appelsiineista mehu sekä lisää vesi, raakaruokosokeri ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä n. 10 - 15 minuuttia, kunnes luumut pehmenevät ja liemi keittyy hieman kasaan. Nosta kattila liedeltä ja poista joukosta kanelitanko. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja jäähdytä. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka sekä appelsiinin raastettu kuori. Makeuta vaahto oman maun mukaan tomusokerilla. Paloittele Savoiardi-keksit ja jaa ainekset kerroksittain tarjoiluastioihin niin, että ensin tulee kerros keksipaloja, sitten luumusosetta ja lopuksi vaniljavaahtoa. Tee kerrokset kahteen kertaan ja koristele annokset lopuksi appelsiinin raastetulla kuorella. Laita triflet vielä jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat ja keksit hieman pehmenevät.


Sunsweet D'Noir -luumut saatu kilpailun yhteydessä. Yhteistyössä: Sunsweet & Ifolor.

8 kommenttia:

  1. Nyt iski hirvee makeenhimo! Ihana jälkkäri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, näillä olisi makean himokin talttunut. Kiitos.:)

      Poista
  2. Kuulosti taas niin hyvälle. Olen monia reseptejäsi kokeillutkin, ja tykännyt olen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistui.:) Kiva kuulla, että reseptit ovat olleet mieluisia.:)

      Poista
  3. Eilinen kommenttini jäi johonkin niin koitetaas uusiksi. Tämä jälkkäri kuulostaa kyllä tosi hyvältä, kuvakin on hieno jälleen kerran!
    Totta että luumuja harvemmin tulee käytettyä muuhun kuin suoraan pussista naposteluun, vaikka niistähän saisi vaikka mitä! Kerran kokeilin taatelikakun ohjeella luumuja, mutta siihempä ne kerrat taitaa jäädäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä lie blogger temppuillut. Ei näkynyt roskapostienkaan joukossa. Hyvää tästä tuli, ja kuvaaminenkin alkaa taas sujua vähän paremmin, kun on jo valoisampia ja pidempiä päiviä.:) Naposteluun ne luumut suurimmaksi osaksi tosiaan menee, kun ovat vain niin hyviä.:)

      Poista
  4. Hyvännäköiset triflet! Luumuista ei tule tosiaan tehtyä oikein koskaan mitään erityistä. Ovat kyllä tosi hyviä sellaisenaan naposteltavaksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Enemmänkin voisi koittaa kuivattuja luumuja käyttää ruoanlaitossakin, mutta tuppaa vain pussi tyhjenemään aina ennen sitä.;D

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-