maanantai 7. huhtikuuta 2014

Sinappikyljykset & uunijuurekset


Viikonlopun aikana oli suunnitelmissa kokata useampikin juttu, mistä olisi saanut blogiinkin sisältöä, mutta kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Yksi juttu jäi vielä kokkaamatta, leipomiset taas levähtivät uunissa kuvauskelvottomiksi, vaikka maku olikin kohdillaan. Eikä tämä eilisen aterian annoskuvakaan paljon ulkonäöllä koreile. Päälle ripoteltu pakastepersiljakin suli nopeammin kuin ehdin kuvia ottamaan vähemmän freesin näköiseksi. Olin jo vähällä luopua tämänkin reseptin julkaisusta, mutta huonosta kuvasta huolimatta, tämä on oikein mainiota ruokaa. Esivalmisteluihin ei mene kovin paljon aikaa ja kyljykset ja juurekset valmistuvat samassa astiassa yhtä aikaa ilman ylimääräistä rasvaa sekä ilman ylimääräistä tiskiä. Kannen alla juurekset hautuvat kypsiksi samalla, kun kyljykset kypsyvät maukkaan mureiksi. Tähän tapaan useimmiten valmistan porsaan kyljykset, koska tämä on niin vaivaton ruoka, ja kuitenkin niin herkullista. Kuvasta huolimatta...

Sinappikyljykset & uunijuurekset

Uunijuurekset:
perunoita
porkkanoita
palsternakkaa
lanttuja
sipulia
kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Sinappikyljykset:
porsaankyljyksiä
suolaa
mustapippuria myllystä
Dijon -hunajasinappia

Pinnalle:
persiljaa

Kuori ja lohko juurekset kannelliseen uunivuokaan. Mausta juureslohkot rakuunalla, mustapippurilla ja suolalla, ja sekoita ainekset hyvin sekaisin. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja levitä kyljyksille kauttaaltaan hunajasinappia ohut kerros. Aseta kyljykset uunivuokaan juuresten päälle, laita kansi päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1,5 tuntia. Poista kansi 20 - 30 minuuttia ennen valmistumista, jotta kyljykset saavat pintaan väriä. Ota vuoka uunista ja anna ruoan hetki vetäytyä. Ripottele ruoan pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa.

4 kommenttia:

 1. Meillä ei ollakkaan syöty kyljyksiä aikoihin, joten viikonloppuna syödään. Kiitos vinkistä. Punainnen pata pääsee meilläkin taasen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli viime kyljyksistä niin paljon aikaa, että pakkohan noita oli ostaa ja laittaa. Padassa ruoka valmistuu ihan itsekseen.:)

   Poista
 2. Enpä ole aikoihin tehnyt kyljyksiä. Mies on varmaan jo unohtanut tämän ruoan.. Välillä hän on kysellyt, koska tekisin kyljyksiä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Pitää yllättää hänet joku päivä ja tehdä.

  Ruokabloggaajallakaan ei mene keittiössä aina kaikki nappiin. Ärsyttävintä siinä epäonnistumisessa on juuri se, että menee hyvä jutun aihe hukkaan, kun ei viitsi epäonnistuneita tuotoksia blogiin laittaa. Makuhan niissä on yleensä ihan kohdallaan... Kyllä meillä porukka silti syö vähän räjähtäneetkin leipomukset.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian harvoin tulee kyljyksiä ostettua ja laitettua. Niistäkin kuitenkin tosi hyvää ruokaa saa. Ja tämä on meillä hyvin tykättyä, koska uunijuureksetkin maistuvat aina, ja näin juurekset ja kyljykset valmistuvat tosi kätevästi yhdessä. Yllätäpä vaan joku päivä.:)

   Aina ei voi onnistua. Mutta vaikka ihan syötävää silti onkin, niin sehän siinä juuri harmittaakin, kun on jo suunnitellut juttua blogiin, eikä siitä sitten tulekaan mitään. Sitten tulee väkisin välipäiviä postauksiin.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-