tiistai 18. maaliskuuta 2014

Yrtticiabatta


Vaikka ciabatta onkin yksi suosikkileivistäni, tulee sitä itse leivottua todella harvoin. Nyt oli kuitenkin kokeiltava Valion ohjeella yrtistä ciabattaa. Ohje löytyy mm. Kolme yrttiä -ruokakermapurkin kyljestä. Yrtticiabattat olivat todella helppotekoisia, ja ruokakerma antoi taikinaan hyvän maun. Rapsakan kuoren alta leivät olivat ihanan kuohkeita.

Yrtticiabatta
(2 leipää)

2 1/2 dl Kolme yrttiä -ruokakermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä

Lämmitä ruokakerma reilusti käden lämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen ruokakerman joukkoon alustaen taikinaksi. Lisää öljy ja sekoita. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 30 min. Vaivaa taikina, ja leivo siitä 2 uunipellin mittaista leipää. Kohota. Voitele leivät oliiviöljyllä ja leikkaa pintaan veitsellä poikkiviiltoja. Kypsennä uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa n. 12 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Ciabatta on herkkua ja tämä näytti helpolta reseptiltä. Pitäisi varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi helppo resepti tämä on, ja taikinaa oli miellyttävä käsitellä. Ei mennyt leipien muotoilu taisteluksi.;)

      Poista
  2. Onpas houkuttelevan näköinen ciabatta:)

    VastaaPoista
  3. Tätä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  4. todella herkullisen näköinen leipä :)

    VastaaPoista
  5. Tästä ohjeesta on tullut yksi suosikeistani jo ennenkuin olen sitä edes kokeillut! Olen tykästynyt tuohon kolme yrttiä -ruokakermaan ja monesti on tullut purkin kyljessä olevaa ciabatta-ohjetta silmäiltyä. Vielä en ole kerennyt yrtticiabattaa leipomaan. Taas on kyseistä kermaa jääkaappiin ostettu viikonlopuksi, joten katsotaan jos vaikka innostun leipomaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän makuinen uutuus on tuo yrttikerma. Ciabatta-ohjetta tuli jo pitkään katseltua, ja kannatti kokeilla. Oli hyvää leipää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-