maanantai 29. heinäkuuta 2013

Limoncello-keltavadelmahillo


Keittelin kokeeksi keltavadelmista purkillisen hilloa. Vadelmien heleän keltainen väri ei säilynyt keitettäessä, vaan väri syveni saman kaltaiseksi kuin lakkahillon väri. Hyvän makuista hillosta kuitenkin tuli, ja pikkaisen Limoncelloakin käytin mausteeksi. Voisi tätä useammankin purkin keitellä.

Limoncello-keltavadelmahillo

8 dl keltavadelmia
1/2 dl Limoncelloa
n. 2 dl hillosokeria

Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuutin ajan. Kuori keittämisen aikana pinnalle syntyvä vaahto pois. Anna hillon jäähtyä n. 30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita hillo sitten kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

16 kommenttia:

 1. Kauniin väristä hilloa tuli!:) Minä ajattelin villivadelmia käydä hieman poimimassa tällä viikolla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nättiä on, vaikka kiva olisi vaaleammankin keltainen. Maku kuitenkin on kaikkein tärkein.:) Villivadelmissa on kaikkein parhain maku.:)

   Poista
 2. Valtava määrä marjoja ja ihana hillo, täälläkin on hilloteltu tänään koko päivä ja uusien makujen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran päivässä saa ämpärillisen vadelmia käydä poimimassa. Pakastanut olen suurimman osan ja tuoreenakin on syöty jäätelön kanssa.:) Perushilloihin on kiva keksiä erilaisia mausteita ja uusia makuja.:)

   Poista
 3. Toimiskohan Limoncello punaisten vadelmien kanssa :) Meillä kun tuo Limoncello-pullo ei tyhjene, ei sitten millään. Ja vadelmia tulee järjetön määrä. Pakastimet on jo marjoja pullollaan ja karviaiset odottaa vielä poimijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se toimi ihan yhtälaisesti punaistenkin kanssa.:) Ei Limoncelloa oikein pelkästään juomalla tahdo aina saada loppumaan, mutta sitä saa kulutettua hyvin myös jälkiruokiin, leipomuksiin ym.;) Vadelmia tulee tosi hyvin tänäkin vuonna. Äsken juuri taas pakastimeen laitoin useamman litran. Muitakin marjoja pitäisi vielä poimia. On siinä taas talveksi paljon syömistä.:)

   Poista
 4. Ihania marjoja ja ihanan näköistä hilloa :) Poimin eilen omasta pihasta villivadelmaa ja sainkin niitä juuri kivasti koristeeksi juustokakun päälle. Ovat ihania ja villiintyneen pihamme ansiosta kasvavat sekaisin punaherukan kanssa, ehkä säästän sekapensaan sellaisenaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Villivadelmien aromi on kaikkein paras. Lähellä olisi villivadelmaa, kun vain viitsisi käydä poimimassa. Ei tuollaisia satoa tuottavia oikein malttaisi pois hävittää.:)

   Poista
 5. vautsi mahtava idea yhdistää keltavadelma ja limoncello. Pakko kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että nesteenä olisi joku muu kivampi kuin vesi. Ei Limoncelloa paljon joukkoon tullut, mutta eiköhän sekin oman efektinsä hilloon anna.:)

   Poista
 6. Vitsi miten paljon vattuja! Noi keltaiset onkin mulle ihan uusi tuttavuus :-) Me saatiin kerättyä muutama litra villivadelmia ja pitäis kyllä mennä vielä uudestaan, jotta saa niitä myös pakkaseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi pitkää penkkiä vadelmaa, ja hyvin satoisia ovat. Vadelmia riittää yli oman tarpeen.:) Keltaiset ovat meillekin uutuus. Kolmatta kesää kasvavat ja ensimmäinen sato.:) Vadelmia kannattaa mennä poimimaan, jos on hyviä paikkoja tiedossa. On niitä kiva sitten talvella käyttää.:)

   Poista
 7. kuullostaa ja näyttääkin kyllä hyvltä,nam

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-