keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Sienisuola


Hiidenuhman keittiössä oli tehty suppilovahveroista suolaa, ja ideahan on niin loistava, että sienisuolaa oli pakko tehdä itsekin. Näin sienet saa säilöttyä entistä pienempään tilaan ja suola lisännee kuivattujen sienien säilyvyyttä entisestään. Sienisuolan ansiosta sienten käyttöä saa hyvin lisättyä ja käyttökohteitakin tulee enemmän. Nyt sienten hienoa makua on helppo lisätä sienisuolan muodossa ruokaan kuin ruokaan.

Sienisuolaa tein sekä karkeana että erittäin hienojakoisena. Omassa keittiössä käytettävään sienisuolaan en laittanut muuta kuin sieniä ja suolaa, mutta jos tekisin suolaa vaikka joulun ruokalahjoiksi, lisäisin joukkoon vielä kuivattuja yrttejä sekä pippuria. Niin sienisuolan saajalla olisi valmis maustesekoitus käytettäväksi.


Sienisuola

0,5 dl karkeaa merisuolaa
50 g   kuivattuja suppilovahveroita (tai esim. tatteja)
(kuivattuja yrttejä, pippuria)

Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Laita kansi päälle ja anna koneen hienontaa aineksista hienoa sienisuolajauhetta. Kumoa sienisuola tiiviiseen, kannelliseen purkkiin. Säilytä valolta suojattuna enintään huoneenlämmössä. Huom.! Ainesten pitää olla todella kuivia, jotta suola säilyy, eikä ala pilaantua.

2 kommenttia:

  1. Ihan huippu idea! Tätä teen minäkin kunhan kerkiän sienimetsille uudelleen. Pitääpä vinkata parille sienihullulle ystävällekin tästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan mahtava idea. Menee sienet kyllä niin pieneen tilaan säilytyksessä nyt. Ja jos ei ruokaan halua sienten paloja, vaan ainoastaan makua, niin tässä muodossa on näppärää.:) Harmi, kun ei enää oikein muita sieniä löydy kuin suppilovahveroita. Herkkutateista tulisi varmasti hienon makuinen suola. Toivottavasti ensi syksynä...;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-